Μηχανική ενέργεια: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
εξηγησα που αναγραφεται
Αναίρεση έκδοσης 7541614 από τον 164.215.10.161 (Συζήτηση)
Ετικέτα: Αναίρεση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|03|01|2017}}
{{πηγές|03|01|2017}}
'''Μηχανική ενέργεια''' ονομάζεται το άθροισμα της δυναμικής και της κινητικής ενέργειας ενός σώματος. Σε ένα σώμα ή σύστημα όπου επιδρούν μόνο συντηρητικές δυνάμεις (π.χ. βαρυτικές, ηλεκτρικές, δυνάμεις ελαστικής παραμόρφωσης) η μηχανική ενέργεια παραμένει σταθερή. Η σταθερότητα της Μηχανικής ενεργείας γίνεται αντιληπτή από διαφορετικούς παρατηρητές αν και μετρούν διαφορετική τιμή. Μηχανική ενέργεια είναι η ενέργεια που αναγράφεται στο εξεταστικό δοκίμιο φυσικής της Γ' γυμνασίου το οποίο οι μαθητές δεν μπορούν να απαντήσουν.
'''Μηχανική ενέργεια''' ονομάζεται το άθροισμα της δυναμικής και της κινητικής ενέργειας ενός σώματος. Σε ένα σώμα ή σύστημα όπου επιδρούν μόνο συντηρητικές δυνάμεις (π.χ. βαρυτικές, ηλεκτρικές, δυνάμεις ελαστικής παραμόρφωσης) η μηχανική ενέργεια παραμένει σταθερή. Η σταθερότητα της Μηχανικής ενεργείας γίνεται αντιληπτή από διαφορετικούς παρατηρητές αν και μετρούν διαφορετική τιμή.


{{Φυσική-επέκταση}}
{{Φυσική-επέκταση}}

Έκδοση από την 13:38, 19 Μαΐου 2019

Μηχανική ενέργεια ονομάζεται το άθροισμα της δυναμικής και της κινητικής ενέργειας ενός σώματος. Σε ένα σώμα ή σύστημα όπου επιδρούν μόνο συντηρητικές δυνάμεις (π.χ. βαρυτικές, ηλεκτρικές, δυνάμεις ελαστικής παραμόρφωσης) η μηχανική ενέργεια παραμένει σταθερή. Η σταθερότητα της Μηχανικής ενεργείας γίνεται αντιληπτή από διαφορετικούς παρατηρητές αν και μετρούν διαφορετική τιμή.