Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τζέρι Μαγκουάιρ»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ
Ο Τζέρι Μαγκουάιρ είναι ένας 35χρονος αθλητικός ατζέντης που εργάζεται για την εταιρία Sports Management International. Μετά από έναν νευρικό κλονισμό εξαιτίας του στρες και της ένοχης συνείδησης, γράφει μια δήλωση για την ατιμία που υπάρχει στην επιχείρηση του αθλητικού μάνατζμεντ και για το πως πιστεύει ότι θα έπρεπε να λειτουργούσε. Διανέμει αντίγραφα της δήλωσής του, με τον τίτλο "Τα Πράγματα Που Πιστεύουμε και Δεν Λέμε: Το Μέλλον της Δουλειάς Μας". Οι συνάδελφοί του συγκινούνται από την ειλικρίνειά του και τον χειροκροτούν αλλά η διεύθυνση στέλνει τον Μπομπ Σούγκαρ, τον προστατευόμενο του Τζέρι, να τον απολύσει. Ο Τζέρι και ο Μπομπ τηλεφωνούν στους πελάτες του Τζέρι και προσπαθούν να τους πείσουν να προσλάβουν τον έναν από τους δύο. Ο Τζέρι μιλάει με τον Ροντ Τίντγουελ της ομάδας Arizona Cardinals, έναν από τους πελάτες του, ο οποίος είναι δυσαρεστημένος με το συμβόλαιό του. Ο Ροντ δοκιμάζει τον Τζέρι μέσα από μια πολύ μεγάλη τηλεφωνική συνομιλία. Εν τω μεταξύ, ο Μπομπ παίρνει με το μέρος του τους περισσότερους από τους πελάτες του Τζέρι. Ο Φρανκ "Κας" Κάσμαν, ένας παίκτης ποδοσφαίρου που αναμένεται να γίνει #1 στου Εθνικούς Αγώνες, προσλαμβάνει τον Τζέρι. Φεύγοντας από το γραφείο, ο Τζέρι ανακοινώνει ότι θα ιδρύσει τη δική του εταιρία και ζητάει από όλους να τον ακολουθήσουν. Μόνο η 26χρονη, ανύπαντρη μητέρα, Ντόροθι Μπόιντ πηγαίνει μαζί του. Οι δυο τους είχαν παλιότερα συναντηθεί τυχαία στο αεροδρόμιο και η Μπόιντ είπε στον Τζέρι πόσο την ενέπνευσε η δήλωσή του.
 
Ο Τζέρι πηγαίνει στους Εθνικούς Αγώνες με τον Κας και πείθει τον Ροντ να πάει μαζί τους, να συναντήσει τους άλλους εκπρόσωπους των ομάδων. Παρ' όλο που ο Ροντ νιώθει παραμελημένος σε σύγκριση με τον σούπερσταρ Κας, ο Μπομπ Σούγκαρ επικοινωνεί με τον Ματ Κάσμαν, πατέρα του Κας, και τον αναθέτει στην Sports Management International. Ο Τζέρι, πληγωμένος, στρέφεται στην αρραβωνιαστικιά του Έιβερι για υποστήριξη, αλλά αυτή τον χωρίζει. Στρέφεται τότε στην Ντόροθι και έρχεται πολύ κοντά με το μικρό της γιο, τον Ρέι και τελικά αρχίζει σχέση μαζί της. Ωστόσο, η Ντόροθι έχει μια επαγγελματική πρόταση και σκέφτεται σοβαρά να μετακομίσει στο [[Σαν Ντιέγκο]]. Ο Τζέρι επικεντρώνεται στον Ροντ, που είναι τώρα ο μοναδικός του πελάτης και αποδεικνύεται ότι είναι ένας άνθρωπος δύσκολος να τον ευχαριστήσεις. Μέσα στους επόμενους μήνες, οι δυο ανταλάζουνανταλλάζουν σκληρά λόγια με τον Ροντ να ισχυρίζεται ότι ο Τζέρι δεν προσπαθεί σκληρά να του κλείσει συμβόλαιο ενώ ο Τζέρι ισχυρίζεται ότι ο Ροντ δεν αποδεικνύει τον εαυτό του άξιο των χρημάτων που ζητάει. Ο Τζέρι παντρεύεται τη Ντόροθι για οικονομικούς λόγους αλλά και για να μη φύγει για το Σαν Ντιέγκο. Είναι συναισθηματικά και σωματικά απόμακρος κατά τη διάρκεια του γάμου, αλλά αποφασισμένος να γίνει πατέρας του Ρέι. Παρ' όλο που η Ντόροθι είναι ερωτευμένη, χωρίζει με τον Τζέρι καθώς πιστεύει ότι δεν την αγαπά.
 
Πριν από την έναρξη του Αγώνα της Δευτέρας μεταξύ των Cardinals και των Dallas Cowboys, ο Μπομπ επιχειρεί να κλέψει τον Ροντ αλλά δεν τα καταφέρνει. Ο Ροντ μαζί με τον Τζέρι τα ξαναβρίσκουν. Ο Ροντ παίζει καλά αλλά φαίνεται να τραυματίζεται σοβαρά κατά τη διάρκεια του αγώνα. ΑναρώνειΑναρρώνει, ωστόσο και αρχίζει να χορεύει μέσα στο πλήθος. Ο Τζέρι τότε πηγαίνει στη Ντόροθι. Μπαίνει στο σπίτι της, μπροστά στις φίλες της και της λέει "Γεια σου". Συνεχίζει να της μιλάει και τελειώνει το λόγο του, λέγοντας "Με ολοκληρώνεις". Η απάντηση της Ντόροθι είναι "Με είχες στο γεια σου". Ο Ροντ εμφανίζεται σε μια τηλεοπτική αθλητική εκπομπή. Χωρίς να το ξέρει, ο Τζέρι του έκλεισε συμβόλαιο με τους Cardinals έναντι 11,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ροντ ευχαριστεί τους πάντες και ευγνωμονεί τον Τζέρι. Η ταινία τελειώνει με τους Τζέρι, Ντόροθι και Ρέι να περπατούν στο πάρκο. Όταν μια μπάλα πέφτει κοντά τους, ο Ρέι την πιάνει και την πετάει. Ένας έκπληκτος Τζέρι, σχολιάζει τη φυσική ικανότητα του Ρέι και το πιθανό μέλλον του στα σπορ, ερχόμενος αντιμέτωπος με την αποδοκιμασία της Ντόροθι.
 
==Ηθοποιοί και Χαρακτήρες==
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης