Α.Ε. Ίκαρος Καλλιθέας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 21: Γραμμή 21:
=== Μετακόμιση στην Χαλκίδα ===
=== Μετακόμιση στην Χαλκίδα ===


Ο Ίκαρος αποφάσισε την μετακόμισή του από την [[Καλλιθέα]] στην [[Χαλκίδα]] για την σεζόν 2013-2014.Επίσης αλλάζει και το όνομά του από Ίκαρος Καλλιθέας σε Ίκαρος Χαλκίδας.
Ο Ίκαρος αποφάσισε την μετακόμισή του από την [[Καλλιθέα]] στην [[Χαλκίδα]] για την σεζόν 2013-2014. Επίσης αλλάζει και το όνομά του από Ίκαρος Καλλιθέας σε '''Ίκαρος Χαλκίδας'''.


== Πορεία - Διακρίσεις ==
== Πορεία - Διακρίσεις ==

Έκδοση από την 11:22, 20 Αυγούστου 2013

Αρχείο:Ikaros Kallithea.jpg

Η Α.Ε. Ίκαρος Καλλιθέας είναι ένας σύλλογος καλαθοσφαίρισης ανδρών που ιδρύθηκε το 2007 από τη συγχώνευση του Ίκαρου Ν. Σμύρνης που είχε ιδρυθεί το 1991 στην Άνω Νέα Σμύρνη με την "ΑΕ Καλλιθέας-Τζιτζιφιών" (ΑΕΚΤ). Αγωνίστηκε δυο σεζόν στη Β΄ Εθνική και το 2009 συγχωνεύτηκε με τον Έσπερο Καλλιθέας. Τη σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε στην Α2 Εθνική Κατηγορία ως Ίκαρος-Έσπερος, ανεβαίνοντας στη Α1, στην οποία αγωνίζεται από τη σεζόν 2010-11 ως "Ίκαρος Καλλιθέας".

Ο Ίκαρος έχει επίσης τμήματα υποδομής βόλεϊ γυναικών και τμήμα μπριτζ. Ο Ίκαρος Καλλιθέας, ως "Γ.Σ. Ίκαρος Καλλιθέας", το 2011 συγχωνεύτηκε με την Αθλητική Ένωση Εσπερίδες Καλλιθέας στο βόλεϊ γυναικών και το 2012 στο μπάσκετ γυναικών και μετέχει στην Α1.

O σύλλογος δεν έχει σχέση με τον προϋπάρχοντα ποδοσφαιρικό σύλλογο "Π.Σ. Ίκαρος Καλλιθέας", που έχει έδρα τις Τζιτζιφιές, έτος ίδρυσης το 1983 και αγωνίζεται στην Ε.Π.Σ. Πειραιώς.

Ιστορία

Ίδρυση του Ικάρου στη Ν. Σμύρνη

Αρχείο:IKAROS.jpg
Το έμβλημα του Ίκαρου Ν. Σμύρνης

Ο ΑΟ Ίκαρος Νέας Σμύρνης ιδρύθηκε το 1991 από τον Αχιλλέα Λαπαρδά και το Γιώργο Κυριαζάκη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Από το 1994 την προεδρία του συλλόγου ανέλαβε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Αγγελόπουλος. Την επόμενη δεκαετία δουλεύοντας σε επαγγλεματική βάση ανέβηκε τις κατηγορίες της ΕΣΚΑΝΑ και το 2004 ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική. Την τριετία 2004-2007 αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική και το 2007 κατέκτησε το πρωτάθλημα και ανέβηκε στη Β΄ Εθνική.

Μετακόμιση στην Καλλιθέα

Τη σεζόν 2007-08 η ανδρική ομάδα του Ικάρου μετακόμισε στην Καλλιθέα, δεδομένου οτι στη Νέα Σμύρνη υπήρχαν ήδη δυο σύλλογοι, ο Πανιώνιος και ο Μίλων, με πρωταγωνιστικό ρόλο. Συγχωνεύτηκε με την ΑΕ Καλλιθέας-Τζιτζιφών (ΑΕΚΤ) και στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής εμφανίζεται ως ΑΕ Ίκαρος Καλλιθέας. Τη Σεζόν 2007-2008 κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και προβιβάστηκε στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Εκεί αγωνίστηκε ως Π.Ο. Ίκαρος-Έσπερος Καλλιθέας μετά από προσωρινή συγχώνευση με τον ιστορικό Π.Ο.Κ. Έσπερο και κατέκτησε τον τίτλο ανεβαίνοντας στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του. Το 2010 η συγχώνευση των δύο συλλόγων διελύθη και ο Ίκαρος μετείχε στην Α1 με τον προηγούμενο τίτλο του.

Τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, στην Άνω Ν. Σμύρνη συγχωνεύτηκαν με την ομάδα μπάσκετ Ακαδημία Παλαιού Φαλήρου και λειτούργησαν με την επωνυμία Ίκαρος-Ακαδημία Ν. Σμύρνης και αργότερα ως ΑΟ Ίκαρος Νέας Σμύρνης.

Μετακόμιση στην Χαλκίδα

Ο Ίκαρος αποφάσισε την μετακόμισή του από την Καλλιθέα στην Χαλκίδα για την σεζόν 2013-2014. Επίσης αλλάζει και το όνομά του από Ίκαρος Καλλιθέας σε Ίκαρος Χαλκίδας.

Πορεία - Διακρίσεις

Αθλητές

  • Περίοδος 2008-09: Αγωνίστηκε Β΄ Εθνική με προπονητή τον Κ. Χαριτάτο και τους καλαθοσφαιριστές: Αγγελόπουλος, Εμμανουηλίδης, Φαλέκας, Μελάς, Πολυτάρχου, Παπαδάκης, Μάρτζος, Καρασταμάτης, Κούκουρας, Γκριτζέλης, Υφαντής, Κρασσόπουλος, Κατούφας, Τσότσος.
  • Περιοδος 2009-10: Από τον Μάιο του 2009 μετά την απορρόφηση του Ικάρου από τον ιστορικό Έσπερο Καλλιθέας ο Παναθλητικός Όμιλος "Ίκαρος-Έσπερος" Καλλιθέας αγωνίζεται για 13η φορά στην ιστορία του στην Α2 Εθνική κατηγορία καλαθοσφαίρισης.Οι καλαθοσφαιριστές του Ίκαρου-Εσπέρου είναι οι εξής: Καρασταμάτης, Κατούφας, Φαλέκας, Λιούις, Καράμπουλας, Μάρτζος, Πολυτάρχου, Πετροδημόπουλος, Λάκσα, Τζιάλλας, Κερασοβίτης, Αγγελόπουλος, Σπανός, Κατιάκος(γηγενής), Στούκας.

Προπονητές

  • 2007-08: Κώστας Χαριτάτος.
  • 2009-11: Άρης Λυκογιάννης
  • 2011-12:
  • 2012-13:

Γυναικεία τμήματα

Το έμβλημα του Γ.Σ. Ίκαρος (γυναικών)

Τμήμα γυναικείας πετοσφαίρισης

Το καλοκαίρι του 2011 τα σωματεία Γ.Σ. Ίκαρος Καλλιθέας και Εσπερίδες Καλλιθέας ανακοίνωσαν τη δημιουργία κοινού τμήματος γυναικείας πετοσφαίρισης, υπό το σύνθετο όνομα «Ίκαρος Εσπερίδες».[1]

Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, 2012-13, η Α.Ε. Ίκαρος Καλλιθέας έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα του 2ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Γυναικών (Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.), ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην 9η θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

Τμήμα γυναικείας καλαθοσφαίρισης

Ο Ίκαρος Καλλιθέας, ως "Γ.Σ. Ίκαρος Καλλιθέας", το 2012 απορρόφησε την Αθλητική Ένωση Εσπερίδες Καλλιθέας και στο μπάσκετ γυναικών και μετέχει στην Α1.

Πηγές

Παραπομπές

  1. «Ίκαρος Εσπερίδες: Νέο σωματείο!», ανακοίνωση στον ιστότοπο του συλλόγου Α.Ε. Ίκαρος Καλλιθέας.


Πρότυπο:Ομάδες Περιφερειακού Πρωταθλήματος Βόλεϊ Γυναικών