Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Εξέγερση του Ιακώβου και του Σίμωνα»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ
 
==Ο λιμός της Ιερουσαλήμ==
Το έτος [[46]] έπεσε λιμός στην [[Ιερουσαλήμ]]. Η βασίλισσα Ελένη της Αδιαβηνής, που είχε προσχωρήσει στον ιουδαϊσμό ενδιαφέρθηκε για την συμφορά που έπληξε τον πληθυσμό της πόλης. Έτσι έστειλε πλοία στην [[Αίγυπτος|Αίγυπτο]] και στην [[Κύπρος|Κύπρο]] προκειμένου να προμηθευτούν σιτηρά και άλλα τρόφιμα, τα οποία μοίρασε στους φτωχούς και τούς απόρους της Ιερουσαλήμ<ref>Ιώσηπος'' Ιουδαϊκή Αρχαιολογία.Βιβλίο Κ. V.2[101]''</ref>.
 
== Η εξέγερση των γιων του Ιούδα του Γαλιλαίου ==
Οι προσπάθειες της βασίλισσας Ελένης απέτυχαν. Η μεγάλη πείνα οδήγησε σε εξέγερση των [[Ζηλωτής|Ζηλωτών]] που είχαν ηγέτες τον Ιάκωβο και τον Σίμωνα. Ο Τιβέριος Ιούλιος Αλέξανδρος κατέστειλε την εξέγερση με αγριότητα σταυρώνοντας 20.000 Ζηλωτές στην Ιουδαία<ref>Ρόπς Ν.'' Η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη στους χρόνους του Ιησού.Κεφ.3.Το πολιτικό πλαίσιο. 6. Κατακτητές και κατακτημένοι σελ 92-93''</ref>. Ο Ιάκωβος και ο Σίμωνας συνελήφθησαν και είχαν και αυτοί την ίδια τύχη<ref>Ιώσηπος'' Ιουδαϊκή Αρχαιολογία.Βιβλίο Κ.V.2 [102]''</ref>.
 
== Παραπομπές ==
 
== Πηγές ==
*БuблuomeкaPycлaнaXaзapзapa.''[http://khazarzar.skeptik.net/books/flavius/aj/gr/index.htm ''Φλαυίου Ἰωσήπου ἱστοριῶν τῆς Ἰουδαικῆς ἀρχαιολογίας.Josephus Flavius.Antiquitas Judaeorum. Graece (ed. B. Niese).Flavius Josephus. Flavii Iosephi opera. B. Niese.Berlin. Weidmann. 1892 Liber XX'']''
*Ιώσηπος Ιουδαϊκή Αρχαιολογία. Αρχαία Ελληνική Γραμματεία «Οι Έλληνες» Εκδόσεις Κάκτος 1997
*Ρόπς Ν.'' Η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη στους χρόνους του Ιησού Εκδόσεις Παπαδήμα'' 2005
 
[[Κατηγορία:Ιουδαία]]
1.771

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης