Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Εξέγερση του Ιακώβου και του Σίμωνα»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ
}}
 
Η '''Εξέγερση του Ιακώβου και του Σίμωνα''' των γιώνγιων του [[Ιούδας ο Γαλιλαίος|Ιούδα του Γαλιλαίου]] ξέσπασε το [[46]] όταν έπαρχος της Ιουδαίας ήταν ο [[Τιβέριος Ιούλιος Αλέξανδρος]].
 
==Ο λιμός της Ιερουσαλήμ==
Το έτος [[46]] έπεσε λιμός στην [[Ιερουσαλήμ]]. Η βασίλισσα Ελένη της Αδιαβηνής, που είχε προσχωρήσει στον ιουδαϊσμό ενδιαφέρθηκε για την συμφορά που έπληξε τον πληθυσμό της πόλης. Έτσι έστειλε πλοία στην [[Αίγυπτος|Αίγυπτο]] και στην [[Κύπρος|Κύπρο]] προκειμένου να προμηθευτούν σιτηρά και άλλα τρόφιμα, τα οποία μοίρασε στους φτωχούς και τούς απόρους της Ιερουσαλήμ<ref>Ιώσηπος Ιουδαϊκή Αρχαιολογία.Βιβλίο Κ. 101</ref>.
 
== Η εξέγερση των γιώνγιων του Ιούδα του Γαλιλαίου ==
Οι προσπάθειες της βασίλισσας Ελένης απέτυχαν. Η μεγάλη πείνα οδήγησε σε εξέγερση των [[Ζηλωτής|Ζηλωτών]] που είχαν ηγέτες τον Ιάκωβο και τον Σίμωνα. Ο Τιβέριος Ιούλιος Αλέξανδρος κατέστειλε την εξέγερση με αγριότητα σταυρώνοντας 20.000 Ζηλωτές στην Ιουδαία<ref>Ρόπς Ν. Η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη στους χρόνους του Ιησού.Κεφ.3.Το πολιτικό πλαίσιο. 6. Κατακτητές και κατακτημένοι σελ 92-93</ref>. Ο Ιάκωβος και ο Σίμωνας συνελήφθησαν και είχαν και αυτοί την ίδια τύχη<ref>Ιώσηπος Ιουδαϊκή Αρχαιολογία.Βιβλίο Κ. 102</ref>.
 
 
== Πηγές ==
*Ιώσηπος Ιουδαϊκή Αρχαιολογία. Αρχαία Ελληνική Γραμματεία «Οι ΄ΕλληνεςΈλληνες» Εκδόσεις Κάκτος 1997
*Ρόπς Ν. Η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη στους χρόνους του Ιησού Εκδόσεις Παπαδήμα 2005
 
82.258

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης