Εθνική Γεωργίας Κ-21 (ποδόσφαιρο ανδρών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Εθνική Γεωργίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών) είναι η εθνική ομάδα κάτω των 21 της Γεωργίας. Ελέγχεται από τη Γεωργιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η ομάδα θεωρείτα η τροφοδότης της Εθνικής Γεωργίας. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου U21, το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Ποτέ δεν έχει καταφέρει να συμμετάσχει στην τελική φάση του τουρνουά.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι Γεωργιανοί ποδοσφαιριστές κατω των 21 στην αρχή του χρονολογικού έτους που ξεκινά το διετές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου U21, με αποτέλεσμα κάποιοι ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν μέχρι το 23ο έτος.

Παρόλο που η διάλυση της ΕΣΣΔ έγινε επίσημα στις 25 Δεκεμβρίου 1991, η ομάδα κάτω των 21 συνέχισε σαν Εθνική ΕΣΣΔ U21 μέχρι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου U21 1992. Μετά από αυτό οι δημοκρατίες που διαχωρίστηκαν από την ΕΣΣΔ δημιούργησαν δικές τους ομάδες όπως οι Εθνική Αρμενίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών), Εθνική Αζερμπαϊτζάν U21 (ποδόσφαιρο ανδρών), Εθνική Λευκορωσίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών), Εθνική Εσθονίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών), Εθνική Λετονίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών), Εθνική Λιθουανίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών), Εθνική Μολδαβίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών) και Εθνική Ουκρανίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών).

Δείτε ακόμη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]