Εδαφικό Συμβούλιο του Μπόντολαντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Εδαφικό Συμβούλιο του Μπόντολαντ
3ο Συμβούλιο
Είδος
ΤύποςΜονοθάλαμο
Διάρκεια θητείας5 χρόνια
Ηγεσία
Ομιλητής
Τριντίπ Νταϊμάρι
Αναπληρωτής Ομιλητής
Νερσούν Μπορό
Επικεφαλής
Αναπληρωτής Επικεφαλής
Δομή
Έδρες40 (30 κρατημένες για Προγραμματισμένες Φυλές, 5 για μη φυλετικές κοινότητες, 5 ανοιχτές για όλες τις κοινότητες και 6 προτείνονται από το Κυβερνήτη του Ασσάμ από όλες τις μη εκπροσωπούμενες κοινότητες της περιοχής)
Κοινοβουλευτικές
Ομάδες
Κυβέρνηση (20)

Αντιπολίτευση (20)

Εκλογές
Ο πρώτος λαμβάνει το αξίωμα
Τελευταία εκλογή
8 Απριλίου 2015
Επόμενη εκλογή
2020
Τόπος συνεδριάσεων
Γραμματεία του Μπόντολαντ,
Μποντόφα Νουγκούρ, Κοκρατζάρ
Ιστοσελίδα
http://www.bodoland.gov.in

Το Εδαφικό Συμβούλιο του Μπόντολαντ (ΕΣΜ) είναι εδαφικό συμβούλιο στην πολιτεία του Ασσάμ της Ινδίας, η οποία έχει δικαιοδοσίες στις Επαρχίες Εδαφικής Έκτασης του Μπόντολαντ. Ιδρύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2003. Το ΕΣΜ έχει 46 εκτελεστικά μέλη, ένα για κάθε συγκεκριμένη περιοχή εξουσίας που ονομάζεται σομίσθι. Η περιοχή υπό τη δικαιοδοσία του ΕΣΜ ονομάζεται επίσημα Επαρχίες της Εδαφικής Περιοχής του Μπόντολαντ (ΕΕΠΜ). Η περιοχή εμπίπτει στο γεωγραφικό χάρτη της λιγότερο αναπτυγμένης περιοχής στην Ινδία. Η αγροτική οικονομία είναι η μόνη πηγή βιοπορισμού των ανθρώπων. Η εκβιομηχάνιση και άλλες ευκαιρίες απασχόλησης είναι λιγοστές.

Η ΕΕΠΜ αποτελείται από τέσσερις συνεχόμενες επαρχίες — Κοκρατζάρ, Μπάκσα, Ουνταλγκούρι και Τσιράνγκ — δημιουργημένες από επτά υπάρχουσες επαρχίες — Κοκρατζάρ, Μπονγκαϊγκαόν, Μπαρπέτα, Ναλμπάρι, Καμρούπ, Νταρράνγκ και Σονιτπούρ — μια περιοχή 8.822 τ.χλμ. (11% της έκτασης του Ασσάμ, που αριθμεί 78.438 τ.χλμ.) αποτελείται από διάφορες προστατευόμενες φυλετικές ζώνες και τετράγωνα στο Ασσάμ. Η ίδρυσή του έγινε σύμφωνα με το Τροποποιημένο Έκτο Πρόγραμμα του Συντάγματος της Ινδίας.[1]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «BTC Accord». 1 Ιανουαρίου 2018. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 28 Αυγούστου 2018.