Διώξεις των Χριστιανών στη σύγχρονη εποχή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Αντιχριστιανική πορεία στο Federal Plaza Σικάγο, 2008

Σε πολλές χώρες του κόσμου, οι Χριστιανοί υπόκεινται σε περιορισμούς στην ομιλία και υφίστανται κοινοτική βία και εγκλήματα μίσους.

Το ερευνητικό κέντρο Pew έχει πραγματοποιήσει μελέτες σχετικά με τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία, διερευνώντας περιορισμούς στη θρησκεία που απορρέουν από κυβερνητικές απαγορεύσεις για την ελευθερία του λόγου και τη θρησκευτική έκφραση, καθώς και κοινωνικές εχθροπραξίες ιδιωτών, οργανισμών και κοινωνικών ομάδων.

Αντιχριστιανικές πράξεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εμπρησμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένοπλες επιθέσεις σε εκκλησίες έχουν παρατηρηθεί στη Νορβηγία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ορισμένες επιθέσεις εμπρησμού θεωρούνται εγκλήματα μίσους που διαπράττονται για φυλετικούς λόγους από άτομα εμπνευσμένα από ομάδες φυλετικού μίσους. Η σατανιστική οργάνωση «κύκλος του Black metal» έχει αναλάβει την για εθελούσια πρόκληση πυρκαγιάς σε κέντρα σύναξης χριστιανών.

Βανδαλισμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο βανδαλισμός ή η παραποίηση της χριστιανικής ιδιοκτησίας είναι μια μορφή έκφρασης του αντιχριστιανικού αισθήματος. Η καταστροφή ιδιοκτησίας των εκκλησιών και των χριστιανικών ατόμων μπορεί να παραβιάζει διάφορους ποινικούς νόμους.

Πογκρόμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λυντσαρίσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διώξεις κατά των Κοπτών Χριστιανών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Κόπτες Χριστιανοί είναι γηγενείς Αιγύπτιοι Χριστιανοί, επί το πλείστον Ορθόδοξοι, που σήμερα αποτελούν το 10 έως 15% του πληθυσμού της Αιγύπτου — η μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα της χώρας. Οι Κόπτες αναφέρουν κρούσματα διώξεων σε όλη την ιστορία τους. Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει σημειώσει «αύξηση της θρησκευτικής μή ανοχής» και θρησκευτική βία εναντίον των Κοπτών Χριστιανών κατά τα τελευταία χρόνια, και αποτυχία της Αιγυπτιακής κυβέρνησης για την αποτελεσματική διερεύνηση και ποινική δίωξη των υπευθύνων.