Διεθνές Σχολείο της Γενεύης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διεθνές Σχολείο της Γενεύης
Ecole Internationale de Genève
Χάρτης
Γενικές πληροφορίες
Είδοςδιεθνές σχολείο και σχολικό κτήριο
Γεωγραφικές συντεταγμένες46°11′55″N 6°10′21″E
ΤοποθεσίαΓενεύη
ΧώραΕλβετία
Έναρξη κατασκευής1924
Ιστότοπος
Επίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα

Το Διεθνές Σχολείο της Γενεύης (στα γαλλικά : Ecole Internationale de Genève, γνωστό στα αγγλικά και ως "Ecolint" ή "The International School") είναι ένα ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό διεθνές σχολείο με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας.

Ιδρύθηκε το 1924 στην υπηρεσία της Κοινωνίας των Εθνών και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (τους πρώτους διεθνείς οργανισμούς στον κόσμο), είναι το παλαιότερο διεθνές σχολείο στον κόσμο και το μεγαλύτερο με «διεθνές» στο όνομά του.[1][2][3] Από την ίδρυσή του, η αποστολή του σχολείου θεωρήθηκε ως η εκπαίδευση για την αξία της ειρήνης και την ενθάρρυνση ανθρωπίνων αξιών όπως ο σεβασμός και η διαπολιτισμική κατανόηση. Περιγράφεται στον ιστότοπό ως «αποφασιστικά μη κερδοσκοπικό, η ανθρωπότητα είναι ο μόνος δικαιούχος της δουλειάς μας, όχι οι εταιρικοί μέτοχοι ή οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων».[4] Το 2017, χαρακτηρίστηκε από το ITN ως «το πιο ποικιλόμορφο σχολείο στον πλανήτη». [5]

Το άρθρο 4 του Χάρτη του Διεθνές Σχολείου ορίζει ότι «η δραστηριότητα του σχολείου σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα της παιδαγωγικής βασίζεται στις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των λαών και της ίσης αξίας όλων των ανθρώπων χωρίς καμία διάκριση εθνικότητας, φυλή, φύλο, γλώσσα ή θρησκεία».[6]

Το Διεθνές Σχολείο της Γενεύης περιλαμβάνει τρεις πανεπιστημιουπόλεις μέσα και γύρω από τη Γενεύη, η καθεμία με τον δικό της διευθυντή που εργάζεται υπό τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος του Διεθνούς Σχολείου της Γενεύης (σήμερα David Hawley) και ένα διοικητικό συμβούλιο που εκλέγεται από γονείς, προσωπικό και απόφοιτους με επιλεγμένα μέλη από τον ΟΗΕ και την Ελβετική Κυβέρνηση.[7] Το Διεθνές Σχολείο της Γενεύης είναι ένα δίγλωσσο σχολείο, με διδασκαλία κυρίως στα αγγλικά και τα γαλλικά.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Pearce, Richard (2013). International Education and Schools: Moving Beyond the First 40 Years. London: Bloomsbury. ISBN 9781472509147. 
  2. «Where are they now? - International Baccalaureate®». 
  3. «International Baccalaureate Diploma | Encyclopedia.com». www.encyclopedia.com. Ανακτήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2021. 
  4. «Why Ecolint?». 24 Ιουνίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 26 Μαρτίου 2022. 
  5. «Newly launched programme tells the story of the IB's global community to mark 50th anniversary». International Baccalaureate® (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2021. 
  6. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο» (PDF). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 11 Ιανουαρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 26 Μαρτίου 2022. 
  7. «Ecolint – International School of Geneva». Ecolint.ch. Ανακτήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2019.