Δήμος Αμφιλοχίας (πρόγραμμα Καποδίστριας)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Δήμος Αμφιλοχίας.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας βρίσκεται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και έδρα του είναι η παραθαλάσσια πόλη Αμφιλοχία. Συνορεύει με το Δήμο Φυτειών και το Δήμο Στράτου στα νότια, με το Δήμο Ινάχου στα ανατολικά, με το Δήμο Μενιδίου στα βόρεια και με το Δήμο Μεδεώνος στα δυτικά.

Η υγειονομική κάλυψη των κατοίκων του Δήμου εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας της Αμφιλοχίας. Επίσης, λειτουργούν 4 περιφερειακά ιατρεία στο Ανοιξιάτικο, στο Λουτρό, στα Σαρδίνια και στο Σπάρτο, τα οποία εξυπηρετούνται από αγροτικούς ιατρούς. Ακόμη, στην Αμφιλοχία έχει θεμελιωθεί το "Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης" ("ΚΑΦΚΑ"). Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, το οποίο δεν έχει τεθεί ακόμα σε πλήρη λειτουργία και πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες αποθεραπείας και αποκατάστασης ασθενών με χρόνια νοσήματα, σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Η υγειονομική κάλυψη συμπληρώνεται και από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι", μέσω του οποίου εξειδικευμένο προσωπικό επισκέπτεται και παρέχει βοήθεια σε ειδικές κατηγορίες κατοίκων.

Οι ανάγκες της βασικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλύπτονται από 5 Παιδικούς Σταθμούς, 10 Νηπιαγωγεία, 17 Δημοτικά Σχολεία, 3 Γυμνάσια, 1 Ενιαίο Λύκειο και 1 Τεχνικό Λύκειο.

Τέλος, οι συγκοινωνιακές ανάγκες του δήμου μας εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ Αμφιλοχίας και από ιδιωτικά ταξί.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]