Γκρεγκ Έπστιν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γκρεγκ Έπστιν
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1977
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Θρησκείααθεϊσμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο Χάρβαρντ
Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν
Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητακαπελάνος
ΕργοδότηςΠανεπιστήμιο Χάρβαρντ

O Greg M. Epstein είναι ραβίννος ανθρωπιστής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει γράψει το βιβλίο Good Without God: What a Billion Nonreligious People Do Believe (Καλός χωρίς Θεό: Τι πιστεύουν ένα δισεκατομμύριο άθρησκοι άνθρωποι;)[1][2] το οποίο ήταν στη λίστα best-seller των New York Times.

Σε συνέντευξη του, ο Epstein ειπε οτι «ραβίνος Ανθρωπιστής» σημαίνει «να συνδυάζει κανείς την εβραϊκή κουλτούρα με την πίστη πως μόνο αυτό τον κόσμο έχουμε». Δεν είναι αντί-θρησκος, και επιθυμεί να εργάζεται με την «αριστερή θρησκεία» (οπως την αποκαλεί, για να ηττηθεί η «φονταμεταλιστική δεξια»). Σύμφωνα με τον The Guardian η επίδραση του στις ΗΠΑ, μοιάζει με την επίδραση του Ρίτσαρντ Ντόκινς στην Βρετανία.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Greg Epstein Humanist Chaplain». Harvard University Humanist Organization. January 8, 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2015-02-06. https://web.archive.org/web/20150206081016/http://harvardhumanist.org/greg-epstein/. Ανακτήθηκε στις 2018-06-04. 
  2. «Entries by Greg M. Epstein». Huffington Post. January 8, 2014. http://www.huffingtonpost.com/greg-m-epstein/. 
  3. John Crace (25 January 2010). «Humanist chaplains head to the UK». Guardian. https://www.theguardian.com/education/2010/jan/26/humanist-chaplains-universities. 

Εξωτερικοί συνδέσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]