Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιώργος Μπατατούδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιώργος Μπατατούδης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1946
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπιχειρηματίας
Ποινική κατάσταση
Κατηγορίες εγκλήματοςυπεξαίρεση

Ο Γιώργος Μπατατούδης είναι Έλληνας πολιτικός μηχανικός και επιχειρηματίας.

Υπήρξε ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας ΕΡΓΑΣ ΑΤΕ, της εταιρείας δορυφορικών επικοινωνιών Intersat, του τηλεοπτικού σταθμού Seven X, του ιστορικού Ακροπόλ Παλάς στην Αθήνα, το οποίο το 1999 πωλήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου[1], πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ και μεγαλομέτοχος (1997-2004) και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (επί των ημερών του ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2001 και το 2003).

Στις 24 Μαρτίου 2009 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 10 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή για το αδίκημα της υπεξαίρεσης 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών από την εταιρεία Ιnteractive[2] και, θεωρούμενος ως φυγόδικος, δεν είχε από τότε το δικαίωμα να επισκεφτεί την Ελλάδα, καθώς, αν το έπραττε, θα συλλαμβανόταν άμεσα. Στις 8 Ιουνίου 2010 συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της Λιβύης, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσαν σε βάρος του οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης[2], αλλά τελικά αθωώθηκε από το Εφετείο, και πλέον είναι ελεύθερος και δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία.[3]

Κάποιοι αναφέρονται στον Μπατατούδη με το ψευδώνυμο Μπάτμαν, λόγω του επωνύμου του αλλά και επειδή ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ συνήθιζε να φοράει ένα χαρακτηριστικό μαύρο δερμάτινο παλτό, που έφτανε ως τους αστραγάλους.

  1. «Το «Ακροπόλ» και η κόντρα Βενιζέλου - Πάγκαλου». Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2019. 
  2. 2,0 2,1 «Συνελήφθη ο Μπατατούδης». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιουνίου 2010. Ανακτήθηκε στις 22 Ιουνίου 2010. 
  3. «Αθωώθηκε ο Μπατατούδης». a-sports.gr. Ανακτήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2020.