Γιώργος Κυριακάκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιώργος Κυριακάκης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1967[1]
Ρέθυμνο
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΑνώτερη Σχολή για τη Μουσική και το Θέατρο «Φέλιξ Μέντελσον Μπαρτόλντι»
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασυνθέτης
διδάσκων πανεπιστημίου
ΕργοδότηςΠανεπιστήμιο Μακεδονίας
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Γιώργος Κυριακάκης είναι Έλληνας συνθέτης μουσικής.

Γεννήθηκε το 1967 στην Κρήτη όπου πήρε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής.

Σπούδασε σύνθεση και ανάλυση με τον Ιωσήφ Παπαδάτο και βυζαντινή μουσική με τον Λυκούργο Αγγελόπουλο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στη σύνθεση, τη μουσική για τα ΜΜΕ, τη μουσική μη ευρωπαϊκών πολιτισμών με τον Δημήτρη Τερζάκη και στην ηλεκτροακουστική σύνθεση με τον Eckhard Roedger στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου της Λειψίας. Έχει συνθέσει έργα για το παιδικό θέατρο, τον κινηματογράφο καθώς και μουσική για σόλο όργανα, σύνολα δωματίου, χορωδία και ορχήστρα. Συνθέσεις του έχουν παιχτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του έχουν ηχογραφηθεί από την FM Records και την ΑΡΚΥΣ. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και της Deutscher Komponistenverband. Το 2006 εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής σύνθεσης και σύγχρονης μουσικής στο Τμήμα Μουσικής Τέχνης και Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης. Ήταν μέχρι το 2009 παραγωγός του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ. Τα έργα του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Gravis. Ζει και εργάζεται ως συνθέτης στο Βερολίνο.

Το 2017, διηύθυνε ένα αργεντίνικο ταγκό του Άστορ Πιατσόλα στο Landesfunkhaus Niedersachsen. [2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας: (Γερμανικά) Gemeinsame Normdatei. 133726444. Ανακτήθηκε στις 16  Οκτωβρίου 2015.
  2. «Von Wurzeln, Zweigen und Blättern» (στα γερμανικά). Neue Musikzeitung. February 2017. https://www.nmz.de/artikel/von-wurzeln-zweigen-und-blaettern. Ανακτήθηκε στις 22 April 2019. 

 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]