Γιάννης Κωνσταντάτος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιάννης Κωνσταντάτος
Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
1 Σεπτεμβρίου 2014
Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Αργυρούπολης
Περίοδος
2007 – 2008
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση27 Ιουνίου 1976, Αργυρούπολη
ΕθνότηταΈλληνες
ΥπηκοότηταΕλληνική Δημοκρατία
Πολιτικό κόμμαΑνεξάρτητος
Παιδιά2
ΣπουδέςΑΣΣΟΕ, ΕΚΠΑ, University of Durham
ΕπάγγελμαΠολιτικός
Ιστοσελίδαhttp://www.ioanniskonstantatos.gr/

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος είναι Έλληνας πολιτικός που υπηρετεί ως Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη το 1976 και έχει δύο γιούς, τον Κωνσταντίνο - Γεράσιμο και τον Δημήτρη.

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού ΜASTER στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Παν/μίου University of Durham, Μεγ. Βρετανίας.

  • Αγωνίστηκε για 13 χρόνια στην ομάδα κολύμβησης του ΑΝΟ Γλυφάδας. Το 1993 υπήρξε δευτεραθλητής Ελλάδας στα 4X200 ελεύθερης κολύμβησης.
  • Την περίοδο 2002-2006 διετέλεσε Πρόεδρος του «Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης & Νοτίων Προαστίων».
  • Την περίοδο 2007-2008 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού. Καθιέρωσε τον πολύ επιτυχημένο ετήσιο πολιτιστικό θεσμό του τριήμερου «Φεστιβάλ των Νέων (Youth Festival)».
  • Το 2010 ιδρύει την παράταξη «Αγώνας για το Μέλλον» με την συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων και καταλαμβάνει τη 2η θέση στις δημοτικές εκλογές του ιδίου έτους.
  • Το 2013 εκλέγεται ομόφωνα επικεφαλής της «Ενωμένης Πόλης», της μεγάλης ανεξάρτητης παράταξης που γεννήθηκε από την ενοποίηση των τριών πρώην παρατάξεων «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση».
  • To 2014 εκλέγεται δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης.
  • Το 2019 επανεκλέγεται δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 68,23%.
  • Το 2019 ορίζεται πρόεδρος του “Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού.”
  • Το 2019 αναλαμβάνει την προεδρία του ΣΠΑΥ ενώ το ίδιο έτος εκλέγεται στο ΔΣ της Περιφεριακής Ένωσης Δήμων Αθήνας
  • Στις εκλογές του 2023 οι πολίτες του έδωσαν ξεκάθαρη εντολή για τρίτη συνεχόμενη θητεία στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με ποσοστό 72,94% (76% στην κοινότητα Αργυρούπολης και 65% στην κοινότητα Ελληνικού).

Το 2014 για το συγγραφικό του έργο δέχτηκε τιμητική πρόταση από την αρμόδια επιτροπή για την εγγραφή του ως μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Συγγραφέας τεσσάρων ιστορικών μυθιστορημάτων («Η Τελευταία Ευκαιρία», «Απέναντι στο Πεπρωμένο», «Ο Έλληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ» και ο «Αγριάνθρωπος») και ενός βιβλίου αυτοβελτίωσης («Ταξίδι σε Σένα) με τα οποία κέρδισε την αναγνώριση των ανθρώπων των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Τον Νοέμβριο του 2020 το βιβλίο του, ο «Αγριάνθρωπος», γίνεται διασκευή και θεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής από τον καταξιωμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Ιάκωβο Μυλωνά.

Μέχρι και την εκλογή του ως Δήμαρχος, εργαζόταν επί 12 χρόνια ως ανώτατο στέλεχος σε μεγάλη εταιρία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών καθώς και σύμβουλος επικοινωνίας σε εταιρείες και πολιτικά πρόσωπα.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]