Β’ Δημοτικού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Δευτέρα Δημοτικού είναι έτος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχεδόν παγκοσμίως, επίσης και του δημοτικού. Η σχολική ηλικία εξαρτάται από το αν οι μαθητές έχουν επαναλάβει την πρώτη τάξη ή όχι.

Στην Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην Ελλάδα, για να φοιτήσει ένα παιδί, πρέπει να έχει ολοκληρώσει την Πρώτη τάξη και να έχει συμπληρώσει το έβδομο έτος της ηλικίας του. Για παράδειγμα ένα παιδί το 2012 πρέπει να έχει γεννηθεί το 2005 για να φοιτήσει στη Β’ τάξη του Δημοτικού. Μία συνηθισμένη μέρα το μάθημα στην Δευτέρα Δημοτικού ξεκινάει στις 8:15 και τελειώνει στις 13:15 όλη την εβδομάδα. Οι διδακτικές ώρες την μέρα είναι έξι και την εβδομάδα 30. Τα παιδιά διδάσκονται: 9 ώρες γλώσσα τη βδομάδα, 4 ώρες Μαθηματικά, 4 ώρες Μελέτη Περιβάλοντος, 3 ώρες Αγγλικά, 1 ώρα μουσική, Εικαστικά και Πληροφορική, 2 ώρες Γυμναστική και 3 ώρες Ευέλικτη Ζώνη.

Ηνωμένες Πολιτείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις ΗΠΑ τα παιδιά εστιάζονται περισσότερο στα μαθηματικά, όπιυ διδάσκονται Πρόσθεση, αφαίρεση, κλάσματα, στρογγυλοποίηση και μέτρηση. Συνήθως πολλαπλασιασμός και διαίρεση εισάγονται προς το τέλος της σχολικής χρονιάς. Στα φιλολογικά μαθήματα, οι μαθητές δουλεύουν με τα κανονικά και ακανόνιστα ρήματα, τους πλουραλισμούς, τα ομόφωνα, τα σύνθετα λόγια και τα συγκριτικά και υπερθετικά. Στις κοινωνικές επιστήμες τα παιδιά μαθαίνουν: τους προέδρους των κρατών, τα κράτη και τις πρωτεύουσες, τον Εμφύλιο Πόλεμο και γεωγραφία.

Βραζιλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη Βραζιλία, η ελάχιστη ηλικία που απαιτείται για την είσοδο στη δεύτερη τάξη είναι 7 ετών.

Καμερούν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Καμερούν υπάρχουν δύο υπο-εκπαιδευτικά συστήματα, ένα με βάση τη γαλλική εκπαίδευση που διδάσκεται στα γαλλικά και το άλλο με βάση τα βρετανικά εκπαιδευτικά συστήματα που διδάσκονται στα αγγλικά. Έτσι, στο Καμερούν, αυτή η τάξη θα αντιστοιχεί στην "Τάξη Δύο", για το υποκείμενο εκπαιδευτικό σύστημα της Αγγλίας. Αυτό αντιστοιχεί στο δεύτερο έτος για τα πρωτογενή παιδιά, ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν περάσει 2 έως 3 χρόνια στο νηπιαγωγείο. Στο γαλλόφωνο σχολείο, αυτό θα αντιστοιχεί στο "Cours preparatoire (CP)".

Γαλλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη Γαλλία, θα αντιστοιχούσε στο CE1 (Cours Élémentaire 1) που είναι το δεύτερο έτος του δημοτικού όπου τα παιδιά είναι ηλικίας 7-8 ετών. Το δημοτικό σχολείο είναι για 5 χρόνια. CP: Cours προπαρασκευή, CE1, CE2, CM1 και CM2 (cours moyen).

Στην Ινδία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην Ινδία, τα παιδιά εισέρχονται στην τάξη 2 ή 3 σε ηλικίες 7 έως 8.

Ιταλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην Ιταλία, αντιστοιχεί στη δεύτερη τάξη του δημοτικού σχολείου (seconda classe della scuola primaria)

Γερμανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη Γερμανία, αυτό θα ήταν συγκρίσιμο με τη δεύτερη τάξη (2.Klasse)

Νέας Ζηλανδίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη Νέα Ζηλανδία, αυτό το επίπεδο τάξης ονομάζεται Έτος 3. Τα παιδιά γενικά ξεκινούν αυτό το επίπεδο μεταξύ των επτά και οκτώ ετών.

Περού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Περού, αυτό είναι επίσης γνωστό ως " Δευτέρος Βαθμός" (Segundo Grado), και οι μαθητές είναι μεταξύ 7-8 ετών.

Πορτογαλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην Πορτογαλία, η δεύτερη τάξη (segundo ano, 2º ano) είναι η δεύτερη από τον τετραετή 1ο Ciclo do Ensino Básico που περιλαμβάνει επίσης την πρώτη, την τρίτη και την τέταρτη τάξη.

Στην Ιρλανδία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, η βαθμίδα είναι γνωστή ως Δευτέρη Τάξη (συνήθως για παιδιά ηλικίας 7-8 ετών) που είναι το έτος 4 του δημοτικού σχολείου. Είναι παραδοσιακά η χρονιά που είναι αφιερωμένη στην προετοιμασία για την «Πρώτη Θεία Κοινωνία» του παιδιού, ωστόσο, καθώς η Ιρλανδία γίνεται όλο και πιο πολυπολιτισμική, όλο και περισσότερα σχολεία επιλέγουν να προετοιμαστούν για το σενάριο έξω από τις ώρες των σχολικών μαθημάτων - τα Σαββατοκύριακα ή μετά το σχολείο.

Ηνωμένο Βασίλειο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην Αγγλία, το δεύτερο έτος του σχολείου ονομάζεται έτος 1 και οι μαθητές είναι ηλικίας 5 έως 6 ετών. Επομένως, η δεύτερη τάξη αντιστοιχεί στο έτος 3 στην Αγγλία και την Ουαλία. Την ίδια ηλικία, οι μαθητές της Σκωτίας και της Ουαλίας βρίσκονται στο τρίτο έτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης και στο τέταρτο έτος στη Βόρεια Ιρλανδία.