Βροχή ζώων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βροχή ψαριών. Γκραβούρα του 1555.

Βροχή ζώων ονομάζεται ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο κατά το οποίο νεκρά ή ζωντανά ζώα πέφτουν από τον ουρανό.

Συνήθως τα ζώα αυτά είναι μικρόσωμα όπως ψάρια, βάτραχοι ή πτηνά. Ορισμένες φορές τα ζώα επιβιώνουν της πτώσης και αφού ξεπεράσουν το αρχικό σοκ συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους (φυσικά μόνο όταν πρόκειται για ζώα της στεριάς). Άλλες φορές τα ζώα είναι παγωμένα, κλεισμένα τελείως σε όγκο πάγου ή διαλυμένα σε άμορφες μάζες κρέατος.

Η επιστημονική εξήγηση του φαινομένου αυτού είναι ότι τα ζώα αυτά μεταφέρονται σε πολύ μεγάλα ύψη από καταιγίδες ή μικρούς σίφωνες, όπου η θερμοκρασία είναι κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, όπου και παγώνουν. Από τα μεγάλα αυτά ύψη πέφτουν στη συνέχεια με τη μορφή βροχής σε κάποιο τυχαίο σημείο της επιφάνειας του εδάφους.

Πέρα από την παραπάνω επιστημονική ερμηνεία, όσες άλλες εξηγήσεις έχουν δοκιμασθεί να προταθούν, όπως επέμβαση εξωγήινων, ή του Θεού, ή σε φαινόμενα όπως η Τηλεμεταφορά, στερούνται στοιχειώδους ολοκληρωμένης έρευνας και σοβαρότητας.

Στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί στα νεότερα χρόνια βροχή ψαριών 2 φορές: στις 13 με 15 Δεκεμβρίου του 1951 στην Αλώνα της Φλώρινας και στις 7 Δεκεμβρίου του 2002 στην Κορώνα του Κιλκίς.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]