Βοήθεια:Προσθήκη παραπομπών με τον VisualEditor/3

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


VisualEditor-logo.svg

Επαληθευσιμότητα
Γιατί είναι σημαντικές οι παραπομπές

Προσθήκη παραπομπών
Αυτόματα ή χειροκίνητα

Επεξεργασία υπαρχουσών
Πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση

Επαναχρησιμοποίηση παραπομπών
Κάποιες είναι πραγματικά χρήσιμες

Αξιόπιστες πηγές
Ποιες πηγές είναι αρκετά καλές;

Περίληψη
Επισκόπηση σε ότι μάθατε
Για να επεξεργαστείτε μια υπάρχουσα παραπομπή, κάντε κλικ στον [αριθμό] όπου εμφανίζεται στο κείμενο. Θα δείτε είτε ένα εικονίδιο Truc isone.PNG ή το εικονίδιο (και όνομα) για το πρότυπο που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία αυτής της παραπομπής. Κάνοντας κλικ σε αυτό το εικονίδιο, θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου «μίνι-επεξεργαστής προτύπων», όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες για αυτή την παραπομπή.

lefteless

Αν, αντί για το εικονίδιο Truc isone.PNG, αυτό που εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ σε μια παραπομπή, είναι ένα εικονίδιο για ένα τυποποιημένο πρότυπο για παραπομπές, κάνοντας κλικ σε αυτό το εικονίδιο θα σας μεταφέρει άμεσα στο διάλογο μίνι-επεξεργαστή προτύπου.lefteless

Μέσα στο μίνι-επεξεργαστή προτύπου, μπορείτε να αλλάξετε τις πληροφορίες σε πεδία πληκτρολογώντας μέσα τα πλαίσια.

Για να προσθέσετε ένα νέο κομμάτι πληροφοριών (για παράδειγμα, την ημερομηνία δημοσίευσης), κάντε κλικ στο "Επεξεργασία", το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος του μίνι-επεξεργαστή.


Όταν τελειώσετε την επεξεργασία της παραπομπής, κάντε κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή αλλαγών". Θυμηθείτε, ακόμη θα πρέπει στη συνέχεια να δημοσιεύσετε τις αλλαγές σας!