Βοήθεια:Εισαγωγή στη Βικιπαίδεια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Εισαγωγή στη συνεισφορά στη Βικιπαίδεια
Η Βικιπαίδεια είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, που γράφεται από κοινού από τους ανθρώπους που τη χρησιμοποιούν. Από το 2001, έχει εξελιχθεί ταχύτατα για να γίνει ο μεγαλύτερος ιστότοπος αναφοράς στον κόσμο, με εκατομμύρια λήμματα να προσελκύουν δισεκατομμύρια προβολές κάθε μήνα. Για έναν πιο λεπτομερή λογαριασμό του έργου, ανατρέξτε στη Σχετικά με τη Βικιπαίδεια.

Πώς μπορείτε να συνεισφέρετε

Μια τρισδιάστατη σφαίρα Βικιπαίδειας που κρατάει κάποιος στα χέρια του

Μην φοβάστε να επεξεργαστείτεΟποιοσδήποτε μπορεί να επεξεργαστεί σχεδόν κάθε σελίδα: απλά βρείτε κάτι που μπορεί να βελτιωθεί και βελτιώστε το! Μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο (χρησιμοποιώντας παραπομπές για να υποστηρίξετε τις αξιώσεις σας), να ανεβάσετε εικόνες ελεύθερες για χρήση, να διορθώσετε ορθογραφικά λάθη και γραμματικά λάθη, να βελτιώσετε το κείμενο για να το καταστήσετε πιο ευανάγνωστο ή για πολλές άλλες εργασίες. Είναι φυσιολογικό οι νέοι συνεισφέροντες να αισθάνονται λίγο συγκλονισμένοι από όλες τις πολιτικές μας, αλλά μην ανησυχείτε αν δεν καταλαβαίνετε αρχικά: είναι καλό να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική καθώς επεξεργάζεστε και, εάν κατά λάθος χάσετε κάτι, ένας άλλος συντάκτης μπορεί πάντα να το διορθώσει ή να το βελτιώσει αργότερα. Συνεχίστε λοιπόν, επεξεργαστείτε ένα λήμμα και βοηθήστε να κάνουμε τη Βικιπαίδεια την καλύτερη πηγή πληροφοριών στον κόσμο!

Προτείνετε βελτιώσεις – Κάθε λήμμα έχει τη δική του σελίδας «Συζήτησης», όπου μπορείτε να προτείνετε βελτιώσεις και διορθώσεις στο λήμμα.

Δωρίστε - Η Βικιπαίδεια είναι ελεύθερη και δωρεάν για χρήση και επεξεργασία αποκλειστικά από εθελοντές, αλλά βασίζεται σε δωρεές για να διατηρήσει τους διακομιστές σε λειτουργία. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο δωρεάς για να χρηματοδοτήσετε το κόστος συντήρησης και ανάπτυξης του έργου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Είστε ευπρόσδεκτοι να συνεισφέρετε ανώνυμα, αλλά υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα με την εγγραφή σε λογαριασμό. Είναι γρήγορο και δωρεάν.

Εγγραφή

Γιατί να μην δοκιμάσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας αυτήν τη στιγμή;

Μπορείτε να δοκιμάσετε πώς είναι να κάνετε επεξεργασίες με την επεξεργασία μίας από τις παρακάτω δοκιμαστικές σελίδες «πρόχειρα»:

Επεξεργαστείτε μια σελίδα οπτικά ή Επεξεργαστείτε με κώδικα wiki

Απλώς πληκτρολογήστε κάποιο κείμενο και κάντε κλικ Δημοσίευση αλλαγών όταν είστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που φαίνεται. Μην ανησυχείτε αν χαλάσετε τίποτα. Αυτές οι σελίδες είναι ανοιχτές περιοχές για πειραματισμό.

Υπάρχουν κι άλλα

Η Βικιπαίδεια διαθέτει μεγάλο αριθμό σελίδων κοινότητας εκτός από τα λήμματά της.

Σελίδες βοήθειας – Υποστήριξη και συμβουλές
Πύλη κοινότητας – Ο κόμβος για τους συντάκτες