Βοήθεια:Εισαγωγή στην επεξεργασία με VisualEditor/5

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Άνοιγμα του επεξεργαστή
Πως να ενεργοποιήσετε
την κατάσταση επεξεργασίας

Βασικά γραμμής εργαλείων
Τα εργαλεία στη διάθεσή σας

Σύνδεσμοι και σύνδεσμοι wiki
Συνδέστε σελίδες μεταξύ τους

Δημιουργία νέων λημμάτων
Χτίζοντας μια σελίδα από την αρχή

Σύνοψη
Επισκόπηση σε ό,τι μάθατε
Η Βικιπαίδεια έχει ήδη 231.761 λήμματα, συνεπώς τον περισσότερο καιρό πιθανότατα θα ενημερώνετε και θα βελτιώνετε υφιστάμενες σελίδες Μερικές φορές, ωστόσο, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε ένα εντελώς νέο λήμμα! Για να γίνει αυτό, υπάρχουν 3 κριτήρια που πρέπει να γνωρίζετε:

Εγκυκλοπαιδικότητα

Είναι το θέμα αξιοσημείωτο; Τα θέματα πρέπει να είναι αρκετά σημαντικά για να συμπεριληφθούν στη Βικιπαίδεια. Για βιογραφίες, αυτό σημαίνει ότι το θέμα πρέπει να έχει λάβει σημαντική κάλυψη από ανεξάρτητες πηγές, όπως βιβλία και εφημερίδες.

Αξιόπιστες πηγές

Υπάρχουν αξιόπιστες και επαληθεύσιμες πηγές για να υποστηριχθούν οποιοιδήποτε ισχυρισμοί; Πριν αρχίσετε να γράφετε ένα λήμμα, το καλύτερο είναι να συγκεντρώσετε ένα σύνολο ανεξάρτητων, αξιόπιστων, επαληθεύσιμων πηγών για να αναφέρετε ως παραπομπές. Αυτές είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση ότι το περιεχόμενο της Βικιπαίδειας παραμένει ακριβές και αξιόπιστο.

Συγκρούσεις κινήτρων

Έχετε κάποιες συγκρούσεις κινήτρων; Είναι καλύτερο να αποφύγετε τη συγγραφή λημμάτων για τον εαυτό σας ή εταιρείες και άτομα για τα οποία εργάζεστε. Αυτό ισχύει επειδή είναι δύσκολο να αποφευχθεί η προκατάληψη και να επιτευχθεί μια ουδέτερη οπτική γωνία για τα θέματα αυτά. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να γράψετε το λήμμα ο ίδιος, μπορείτε πάντα να ζητήσετε κάποιος άλλος να γράψει το λήμμα, και απλώς να τους παρέχετε αξιόπιστες πηγές για να χρησιμοποιήσουν.

Πως να ξεκινήσετε μια νέα σελίδα

Οι ευκολότεροι τρόποι να ξεκινήσετε μια νέα σελίδα είναι είτε να ακολουθήσετε ένα κόκκινο σύνδεσμο με τον τίτλο που θέλετε να δημιουργήσετε, είτε να κάνετε αναζήτηση με τον τίτλο της σελίδας όπως ακριβώς θέλετε να είναι στο νέο λήμμα, και να ακολουθήσετε το σχετικό σύνδεσμο στην κορυφή των αποτελεσμάτων.