Βοήθεια:Εισαγωγή στην επεξεργασία με VisualEditor/3

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Άνοιγμα του επεξεργαστή
Πως να ενεργοποιήσετε
την κατάσταση επεξεργασίας

Βασικά γραμμής εργαλείων
Τα εργαλεία στη διάθεσή σας

Σύνδεσμοι και σύνδεσμοι wiki
Συνδέστε σελίδες μεταξύ τους

Δημιουργία νέων λημμάτων
Χτίζοντας μια σελίδα από την αρχή

Σύνοψη
Επισκόπηση σε ό,τι μάθατε

Screenshot of the VisualEditor toolbar

Οι σύνδεσμοι (ιδιαίτερα οι σύνδεσμοι wiki) είναι ένα από τα βασικά συστατικά της Βικιπαίδειας. Ένας σύνδεσμος wiki συνδέει σε μια άλλη σελίδα στην εγκυκλοπαίδεια και δένει το όλο θέμα μαζί.


Σε γενικές γραμμές, σύνδεσμοι wiki θα πρέπει να προστίθενται στην πρώτη εμφάνιση σημαντικών εννοιών για το θέμα. Σύνδεσμοι μπορούν να προστεθούν μέσω του μενού , ή χρησιμοποιώντας τη συντόμευση Ctrl+K.


Χρησιμοποιώντας το μενού σύνδεσης ή τη συντόμευση δημιουργείται ένα παράθυρο διαλόγου που σας επιτρέπει να ψάξετε για σχετικές εσωτερικές συνδέσεις μέσα στη Βικιπαίδεια. Πατώντας ↵ Enter ή το κουμπί «Έγινε» προκαλεί το σύνδεσμο να εμφανιστεί στη σελίδα VisualEditor.Εξωτερικοί σύνδεσμοι (σε άλλες ιστοσελίδες) μπορούν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας την καρτέλα «Εξωτερικός ιστότοπος», και εισάγοντας μια διεύθυνση URL στο πλαίσιο. Σε λήμματα, αυτό είναι γενικά κατάλληλο μόνο στην ενότητα Εξωτερικοί σύνδεσμοι, στο κάτω μέρος της σελίδας. (Για να εισάγετε μια διεύθυνση URL ως υποστηρικτική αναφορά σε ένα λήμμα, δείτε τον οδηγό για παραπομπές!)

Για να επεξεργαστείτε ή να αφαιρέσετε ένα σύνδεσμο που υπάρχει ήδη σε μια σελίδα, απλά κάντε κλικ στο σύνδεσμο.