Βοήθεια:Εισαγωγή στην επεξεργασία με VisualEditor/3

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


VisualEditor-logo.svg

Άνοιγμα του επεξεργαστή
Πως να ενεργοποιήσετε
την κατάσταση επεξεργασίας

Βασικά γραμμής εργαλείων
Τα εργαλεία στη διάθεσή σας

Σύνδεσμοι και σύνδεσμοι wiki
Συνδέστε σελίδες μεταξύ τους

Δημιουργία νέων λημμάτων
Χτίζοντας μια σελίδα από την αρχή

Σύνοψη
Επισκόπηση σε ότι μάθατε

Screenshot of the VisualEditor toolbar

Οι σύνδεσμοι (ιδιαίτερα οι σύνδεσμοι wiki) είναι ένα από τα βασικά συστατικά της Βικιπαίδειας. Ένας σύνδεσμος wiki συνδέει σε μια άλλη σελίδα στην εγκυκλοπαίδεια και δένει το όλο θέμα μαζί.


Σε γενικές γραμμές, σύνδεσμοι wiki θα πρέπει να προστίθενται στην πρώτη εμφάνιση σημαντικών εννοιών για το θέμα. Σύνδεσμοι μπορούν να προστεθούν μέσω του μενού VisualEditor - Toolbar - Linking (small).png , ή χρησιμοποιώντας τη συντόμευση Ctrl+K.


VisualEditor - Link editing inline box (el).png

Χρησιμοποιώντας το μενού σύνδεσης ή τη συντόμευση δημιουργείται ένα παράθυρο διαλόγου που σας επιτρέπει να ψάξετε για σχετικές εσωτερικές συνδέσεις μέσα στη Βικιπαίδεια. Πατώντας ↵ Enter ή το κουμπί «Έγινε» προκαλεί το σύνδεσμο να εμφανιστεί στη σελίδα VisualEditor.VisualEditor-link tool-external link-el.png

Εξωτερικοί σύνδεσμοι (σε άλλες ιστοσελίδες) μπορούν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας την καρτέλα «Εξωτερικός ιστότοπος», και εισάγοντας μια διεύθυνση URL στο πλαίσιο. Σε λήμματα, αυτό είναι γενικά κατάλληλο μόνο στην ενότητα Εξωτερικοί σύνδεσμοι, στο κάτω μέρος της σελίδας. (Για να εισάγετε μια διεύθυνση URL ως υποστηρικτική αναφορά σε ένα λήμμα, δείτε τον οδηγό για παραπομπές!)

Για να επεξεργαστείτε ή να αφαιρέσετε ένα σύνδεσμο που υπάρχει ήδη σε μια σελίδα, απλά κάντε κλικ στο σύνδεσμο.