Βικιπαίδεια:Πανεπιστημιακά Εγχειρήματα/ΑΠΘ Ιατρική 2013

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κύρια σελίδα Χρήστες (φοιτητές) Ambassadors (εθελοντές βοηθοί) Λήμματα

Ο editathon δημιουργίας/μετάφρασης λημμάτων μαθηματικού περιεχομένου από τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, αποτελεί συνέχεια και γίνεται με το παράδειγμα αντίστοιχων δραστηριοτήτων προηγούμενων ετών.

Λαμβάνουμε υπόψη την προηγούμενη εμπειρία, οπότε κάθε λήμμα δεν θα δημιουργηθεί από ένα φοιτητή (κάτι που θα έδινε μεγάλο αριθμό νέων λημμάτων) αλλά από δύο φοιτητές, κάτι που βελτιώνει πάρα πολύ την ποιότητα του παραχθέντος υλικού.

Σε ομάδες 2-3 φοιτητών μεταφράστε ένα λήμμα από την αγγλική wikipedia (en.wikipedia.org) στην ελληνική (el.wikipedia.org). Κάθε φοιτητής θα πρέπει να δημιουργήσει δικό του λογαριασμό - όχι ομαδικό - ώστε το λήμμα να επεκτείνεται και να διορθώνεται εναλλάξ από διαφορετικά μάτια και χέρια. Με αυτό τον τρόπο θα δούμε τον τρόπο λειτουργίας και τα πλεονεκτήματα της πολυεπεξεργασίας σε ένα wiki - και ειδικότερα στην wikipedia.

Για την μετάφραση μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των λημμάτων από τις λίστες που υπάρχουν στον σχετικό κατάλογο, με προτίμηση από τους πρώτους προς τα κάτω (λήμματα μεγάλης προτεραιότητας και καλής ποιότητας.

Δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε πρότυπα (templates) που περιλαμβάνονται στο αγγλικό λήμμα αλλά δεν υπάρχει ελληνικό αντίστοιχο. Παρακάμπτετε λήμματα στα οποία υπάρχει ελληνικό αντίστοιχο μεγαλύτερο από 3-4 παραγράφους. Δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασής του, εκτός αν πρόκειται για λήμμα χωρίς πηγές και το αντικαθιστάτε με ένα αξιόλογο λήμμα.

Ο ευκολότερος τρόπος να δουλέψετε θα είναι να ξεκινήσετε το λήμμα αντιγράφοντας και μεταφράζοντας επί τόπου την εισαγωγή και στην συνέχεια τις επόμενες ενότητες αντιγράφοντας και μεταφράζοντας σταδιακά. Μην χρησιμοποιείτε αυτόματη/μηχανική μετάφραση. Αν το κάνετε, κάντε το μόνο ως βάση την οποία θα διορθώσετε. Αν δεν γνωρίζετε κάποια ξένη γλώσσα, συμβουλευτείτε τον εθελοντή βοηθό σας (ambassador).

Πριν ξεκινήσετε, βάλτε (πατώντας στην «επεξεργασία κώδικα») στην σελίδα χρήστη σας τον παρακάτω κώδικα, συμπληρώνοντας τον αριθμό μητρώου σας για να μπορούμε να παρακολουθήσουμε την εργασία σας.

{{userauth|αριθμός μητρώου}}

Επίσης, γράψτε το όνομα χρήστη σας (απλά υπογράφοντας με -~~~~ στον κατάλογο φοιτητών.

Σε κάθε ένα/μία θα ανατεθεί ένας έμπειρος χρήστης της Βικιπαίδειας (online ambassador - εθελοντής), στον οποίο θα μπορείτε να καταφύγετε για συμβουλές και οποιοδήποτε πρόβλημα συναντήσετε, ώστε να σας βοηθήσει.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι[επεξεργασία κώδικα]

Πού θα βρείτε βοήθεια:[επεξεργασία κώδικα]

Μέσα από τις παρακάτω σελίδες μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις που θέλετε ή να θέσετε άμεσες ερωτήσεις σε άλλους χρήστες που θα θέλουν να σας βοηθήσουν.