Βικιπαίδεια:Οπαδικές διαμάχες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Yes check.svg Αυτή η σελίδα τεκμηριώνει μία επίσημη πολιτική ως προς τη λειτουργία της Βικιπαίδειας. Αποτελεί προϊόν ευρείας συναίνεσης και θεωρείται ότι, σχεδόν πάντα, πρέπει να την ακολουθούν όλοι οι χρήστες. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το περιεχόμενο της σελίδας, αλλά παρακαλείστε να μην προβείτε σε μείζονες αλλαγές της παρούσας πολιτικής, αν πρώτα δεν τις θέσετε σε συζήτηση με τη συμμετοχή όλων.

Στην παρούσα σελίδα καταγράφεται η πολιτική της Βικιπαίδειας σχετικά με τις παρατηρημένες ή μέλλουσες οπαδικές διαμάχες για αθλητικούς συλλόγους:

Τήρηση[επεξεργασία κώδικα]

Για την τήρηση της πολιτικής καταχωρίστηκαν και συμφωνήθηκαν τα παρακάτω μέτρα:

  • Κλείδωμα των λημμάτων ΠΑΟ και ΟΣΦΠ –και οποιουδήποτε άλλου συλλόγου αποτελέσει αντικείμενο εκτενούς διορθωπολέμου– για κάθε επιμέρους άθλημα επ' αόριστον για ανώνυμες επεξεργασίες.
  • Μία αναστροφή ανά 24ωρο για κάθε χρήστη στα παραπάνω λήμματα.
  • Θεματικός αποκλεισμός των χρηστών που δημιουργούν προβλήματα, στην περίπτωση που προταθούν συγκεκριμένοι χρήστες και αποφασίσει η Κοινότητα με σχετική συζήτηση στην Αγορά για τον θεματικό αποκλεισμό ή μη των εμπλεκομένων χρηστών.
  • Αφαίρεση συγκεντρωτικών πινάκων τίτλων, εφόσον δεν τεκμηριώνονται επαρκώς.
  • Διαμεσολάβηση ή επίλυση διαφωνιών, εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητοι διαμεσολαβητές. Όσον αφορά στη διαδικασία της διαμεσολάβησης, πρέπει οι πλευρές που διαφωνούν να προσέλθουν με τη θέλησή τους και ο διαμεσολαβητής να είναι κάποιος που αποδέχονται και οι δύο.

Σχετική συζήτηση[επεξεργασία κώδικα]

Η παρούσα αποτελεί σύνοψη ευρέως αποδεκτών πρακτικών που προτάθηκαν και ψηφίστηκαν στη σχετική συζήτηση και είναι δεσμευτική για σχετικές διαχειριστικές ενέργειες. Για περαιτέρω απόψεις και αντιρρήσεις δείτε τη σχετική σελίδα.