Βασανιστήριο με γαργαλητό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το βασανιστήριο με γαργαλητό είναι η χρήση του γαργαλητού για κακοποίηση, κυριαρχία, παρενόχληση, ταπείνωση ή ανάκριση ενός ατόμου.[1] Ενώ το γέλιο θεωρείται ευρέως ως απάντηση ευχαρίστησης, στο βασανιστήριο με γαργαλητό, αυτός που γαργαλιέται μπορεί να γελάσει είτε βρίσκει την εμπειρία ευχάριστη είτε όχι. [1] Σε μια κατάσταση γαργαλητού, το γέλιο μπορεί να υποδηλώνει ένα αντανακλαστικό πανικού και όχι μια απάντηση ευχαρίστησης. Το βασανιστήριο με γαργαλητό μπορεί να είναι μια συναινετική δραστηριότητα ή μια αναγκαστική δραστηριότητα, ανάλογα με τις περιστάσεις.[2] Σε μια συναινετική μορφή, το βασανιστήριο με γαργαλητό μπορεί να είναι μέρος μιας αμοιβαίας εκπλήρωσης, σωματικά οικείας πράξης μεταξύ των συντρόφων. Ωστόσο, το εξαναγκασμένο βασανιστήριο με γαργαλητό μπορεί να προκαλέσει πραγματική σωματική και ψυχική δυσφορία σε ένα θύμα, γι΄ αυτό έχει χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος ανάκρισης ή απλώς για να δείξει κυριαρχία σε άλλο άτομο. Συνήθως το γαργαλητό γίνεται στις πατούσες και τις μασχάλες μετά το δέσιμο των αστραγάλων και των καρπών του ατόμου. Ο παραλήπτης είναι επίσης συχνά απογυμνωμένος στα εσώρουχά του. Ο κρις εν βορταρος.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Death By Tickling: The Horrible Torture Method That Can Cause An Aneurysm». culturacolectiva.com (στα Αγγλικά). 28 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 25 Μαΐου 2020. 
  2. Carol Yoon (June 3, 1997). «Anatomy of a Tickle Is Serious Business at the Research Lab». New York Times. https://www.nytimes.com/1997/06/03/science/anatomy-of-a-tickle-is-serious-business-at-the-research-lab.html.