Ατάσου (Ουτάρ Πραντές)
![]() |
Το λήμμα δεν περιέχει πηγές ή αυτές που περιέχει δεν επαρκούν. |
Ατάσου, Ουτάρ Πραντές | |
---|---|
26°36′20″N 79°21′14″E | |
Χώρα | Ινδία |
Διοικητική υπαγωγή | Ούταρ Πραντές |
Ζώνη ώρας | UTC+05:30 |
Το Άτσου είναι πόλη και ένα ναγκάρ παντσαγιάτ στην Επαρχία Αουραΐγια, στην ομόσπονδη πολιτεία του Ουτάρ Πραντές στην Ινδία.
Δημογραφικά στοιχεία
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Στην απογραφή του 2001 στην Ινδία,[1] το Ατάσου είχε πληθυσμό 10.602 κατοίκων. Οι άνδρες καταλαμβάνουν ποσοστό 54% και οι γυναίκες 46%. Έχει μέσο όρο αλφαβητισμού 66%, πάνω από τον εθνικό μέσο όρο του 59.5%, με το 61% να είναι άνδρες και το 39% γυναίκες. Το 17% του πληθυσμού είναι κάτω των 6 ετών.
Δομή
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Η πόλη έχει εκπαιδευτικά κέντρα το Κισάν Μαχανβιντιγιαλάγια, το Σαρασβάτι Βίντγια Μαντίρ και άλλα.
Το 2012, ξεκίνησε στην πόλη ένα Πολυτεχνικό κολέγιο.
Δεν υπάρχουν νοσοκομεία, αλλά υπάρχουν ιατρικά κέντρα.
Μεταφορές
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Την πόλη περνάει ο δρόμος Μπαμπαρπούρ Παπούντ, 24 χιλιόμετρα από το Παπούντ και 4 χιλιόμετρα από το Μπαραρπούρ.
Υπάρχει διαθέσιμη οδική μεταφορά αλλά μόνο μέχρι τις 8 το βράδυ.
Παραπομπές
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- ↑ «Census of India 2001: Data from the 2001 Census, including cities, villages and towns (Provisional)». Census Commission of India. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Ιουνίου 2004. Ανακτήθηκε στις 1 Νοεμβρίου 2008.