Ανδρέας Σπυρόπουλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ανδρέας Σπυρόπουλος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση12  Σεπτεμβρίου 1986
Παραμυθιά Θεσπρωτίας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμηχανολόγος μηχανικός
πολιτικός

O Ανδρέας Σπυρόπουλος (Παραμυθιά Θεσπρωτίας, 12 Σεπτεμβρίου 1986) είναι Έλληνας μηχανολόγος μηχανικός και πολιτικός. Από τον Ιούνιο του 2022 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής. [1]

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας τον Σεπτέμβριο του 1986. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός – Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό του (master) στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Από το 2010 δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα.

Σήμερα διατηρεί τεχνική εταιρία στην Αθήνα, την οποία και ίδρυσε το 2014 με συνεργάτη του, η οποία διαθέτει ένα πρωτοπόρο δίκτυο μηχανικών σε ολόκληρη την Ελλάδα.[2]

Πολιτική ενασχόληση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Ξάνθη στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου, δραστηριοποιήθηκε μάλιστα συνδικαλιστικά στην ΠΑΣΠ ως Γραμματέας για 2 έτη και εκπρόσωπος στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου για 3 έτη αντίστοιχα.

Στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ εκλέχθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2013, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Επανεξελέγη το 2015 και από τότε συμμετέχει σε όλα τα κεντρικά όργανα του κινήματος.

Τον Ιούνιο του 2022, κατά τη διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ήρθε πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή όπου και εκλέχθηκε Γραμματέας.[3][4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «ΠΑΣΟΚ: Ποιος είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος που «σάρωσε» στο συνέδριο και πάει για γραμματέας». in.gr. 24 Μαΐου 2022. Ανακτήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2023. 
  2. «ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Νέος γραμματέας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος». ProtoThema. 5 Ιουνίου 2022. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2022. 
  3. «Ανδρέας Σπυρόπουλος – Κίνημα Αλλαγής». Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2022. 
  4. Newsroom. «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Νέος γραμματέας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος». www.kathimerini.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]