Αδελφοί Κατσιμίχα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, γνωστοί και ως αδελφοί Κατσιμίχα ή Κατσιμιχαίοι (Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 1952) είναι Έλληνες τραγουδοποιοί, οι οποίοι, στο μεγαλύτερο μέρος της μουσικής τους σταδιοδρομίας, αποτέλεσαν μουσικό δίδυμο. Οι αδελφοί Κατσιμίχα είναι δίδυμα αδέλφια.

Γεννήθηκαν στην Αθήνα και μεγάλωσαν στον Άγιο Δημήτριο, στη Λευκωσία και την Νέα Σμύρνη ενώ έζησαν τη νεότητα τους εργαζόμενοι στη Δυτική Γερμανία.

Αρχικά έγιναν γνωστοί με τη συμμετοχή τους στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας, που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1982, όπου και βραβεύτηκαν για το τραγούδι "Μια βραδιά στο λούκι". Ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο "Ζεστά Ποτά" κυκλοφόρησε το 1985 σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη.

Έκτοτε, και μέχρι σήμερα, 2016, κυκλοφορούν μαζί δίσκους, όπου γράφουν και ερμηνεύουν οι ίδιοι τα τραγούδια τους. Παράλληλα, εμφανίζονται ζωντανά σε μουσικές σκηνές και συναυλίες μόνοι τους ή σε συνεργασία με άλλους μουσικούς. Συμμετέχουν ακόμη και σε πολλές δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1985 Ζεστά Ποτά
  • 1987 Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις
  • 1989 Απρίλη Ψεύτη
  • 1992 Υπάρχει λόγος
  • 1992 Η Μοναξιά του Σχοινοβάτη
  • 1994 Της Αγάπης Μαχαιριά
  • 1997 Μάνα Γη
  • 1998 Παράλληλη Δισκογραφία
  • 1995 Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι
  • 2000 Τρύπιες Σημαίες
  • 2001 20 Χρόνια Live
  • 2002 Στους Ελαιώνες της Αγάπης
  • 2004 Οι μπαλάντες των πολυκατοικιών
  • 2006 Μουσική Αυτοβιογραφία
  • 2012 Βeat Poetry (greek version)
  • 2014 Οι καλικάντζαροι και η Αγέλαστη Πολιτεία (βιβλίο και cd)
  • 2015 Zεστά Ποτά 30 χρόνια μετά
  • 2016 Τα τραγούδια του Βυθού

Δισκογραφία Πάνου Κατσιμίχα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 2004 Οι μπαλάντες των πολυκατοικιών, Πάνος Κατσιμίχας
  • 2007 Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας, Πάνος Κατσιμίχας, Μάνος Ξυδούς
  • 2008 Mια βραδιά στο προβάδικο
  • 2013 Beat Poetry (english version)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1.http://www.poiein.gr/archives/17574

2. http://www.lifo.gr/articles/music_articles/104960

3.http://www.tralala.gr/xarhs-kai-panos-katsimixas-duo-poihtes-paredosan-mathhmata-sunaulias-sto-lukabhtto/

4.http://toaromatoutragoudiou.blogspot.gr/2012/10/blog-post_14.html