Αδελφοί Κατσιμίχα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, γνωστοί και ως αδελφοί Κατσιμίχα ή Κατσιμιχαίοι (Αθήνα, Οκτώβριος 1952) είναι Έλληνες τραγουδοποιοί, οι οποίοι, στο μεγαλύτερο μέρος της μουσικής τους σταδιοδρομίας, αποτέλεσαν μουσικό δίδυμο. Οι αδελφοί Κατσιμίχα είναι δίδυμα αδέλφια.

Γεννήθηκαν στην Αθήνα και μεγάλωσαν στον Άγιο Δημήτριο, στη Λευκωσία και την Νέα Σμύρνη ενώ έζησαν τη νεότητα τους εργαζόμενοι στη Δυτική Γερμανία.

Αρχικά έγιναν γνωστοί με τη συμμετοχή τους στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας, που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1982, όπου και βραβεύτηκαν για το τραγούδι "Μια βραδιά στο λούκι". Ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο "Ζεστά Ποτά" κυκλοφόρησε το 1985 σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη.

Έκτοτε, και για περίπου 20 χρόνια, κυκλοφορούσαν μαζί δίσκους όπου έγραφαν και ερμήνευαν οι ίδιοι τα τραγούδια τους. Παράλληλα, εμφανίζονταν ζωντανά σε μουσικές σκηνές της Αθήνας μόνοι τους ή σε συνεργασία με άλλους μουσικούς. Συμμετείχαν ακόμη και σε δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1985 Ζεστά Ποτά
  • 1987 Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις
  • 1989 Απρίλη Ψεύτη
  • 1992 Υπάρχει λόγος
  • 1992 Η Μοναξιά του Σχοινοβάτη
  • 1994 Της Αγάπης Μαχαιριά
  • 1996 Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι
  • 1997 Παράλληλη Δισκογραφία
  • 2000 Τρύπιες Σημαίες
  • 2001 20 Χρόνια Live
  • 2002 Στους Ελαιώνες της Αγάπης
  • 2006 Μουσική Αυτοβιογραφία

Δισκογραφία Πάνου Κατσιμίχα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 2004 Οι μπαλάντες των πολυκατοικιών, Πάνος Κατσιμίχας
  • 2007 Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας, Πάνος Κατσιμίχας, Μάνος Ξυδούς

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]