Αγροτική Περιοχή Μορογκόρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτό το λήμμα αφορά την Αγροτική Περιοχή Μορογκόρο. Για την Αστική Περιοχή, δείτε: Αστική Περιοχή Μορογκόρο.

Συντεταγμένες: 06°54′S 37°54′E / 6.900°S 37.900°E / -6.900; 37.900

Αγροτική Περιοχή Μορογκόρο ή
Αγροτική Επαρχία Μορογκόρο
(Morogoro Rural District)
Τοπική ονομασία Wilaya ya Morogoro Vijijini
Χάρτης της Τανζανίας (σε ανοικτό γκρι) όπου φαίνονται:
α. η Περιφέρεια Μορογκόρο (σε ανοικτό πράσινο) και
β. η Αγροτική Περιοχή Μορογκόρο (σε σκούρο πράσινο).
Χώρα Τανζανία
Ζώνη Παράκτια
Περιφέρεια Μορογκόρο
(Morogoro Region)
Πληθυσμός 263.920 (2002)
Ζώνη Ώρας Ανατολικής Αφρικής +3
Ταχυδρ. Κώδικας 67xxx
Κωδικός κλήσης 027
Δικτυακός Ιστότοπος morogoro.go.tz

Η Αγροτική Περιοχή Μορογκόρο (Morogoro Rural District) (Σουαχίλι: Wilaya ya Morogoro Vijijini), είναι μία από τις έξι Επαρχίες, στην Περιφέρεια Μορογκόρο (Morogoro Region) της Τανζανίας. Η Αγροτική Περιοχή Μορογκόρο καλύπτει έκταση 19.056 τετραγωνικά χιλιόμετρα (7.358 τετραγωνικά μίλια).[1] Στα Βόρεια και Ανατολικά συνορεύει με την Περιφέρεια Πουάνι (Pwani Region), στα Νότια με την Περιοχή Κιλομπέρο (Kilombero District), στα Νοτιοδυτικά με την Περιοχή Κιλόσα (Kilosa District) και στα Δυτικά από την Περιοχή Μβομέρο (Mvomero District) και την Αστική Περιοχή Μορογκόρο (Morogoro Urban District).

Ο πληθυσμός στην Αγροτική Επαρχία Μορογκόρο (Morogoro Rural District), το 2002, ήταν 263.920 άτομα.[2]

Διοικητικές υποδιαιρέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογικές Περιφέρειες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για τις βουλευτικές εκλογές, η Τανζανία διαιρείται σε εκλογικές περιφέρειες. Από τις εκλογές του 2010 η Αγροτική Περιοχή Μορογκόρο, δεν είχε εκλογικές περιφέρειες:[3] Η Εκλογική Περιφέρεια Morogoro-Kusini-Mashariki Constituency, βρίσκεται στην Αστική Περιοχή Μορογκόρο.

Τομείς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 1997, η Αγροτική Περιοχή Μορογκόρο είχε δέκα διοικητικούς Tομείς·[1] ωστόσο, καθώς ο αριθμός των Tμημάτων έχει συρρικνωθεί από 42 το 1997, σε 25 το 2002, τώρα πλέον έχει έξι Τομείς.[Σημ. 1]

Τομείς του 1997[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανάμεσα στους Τομείς του 1997 ήταν οι:

  • Τομέας Bwakira,
  • Τομέας Mgeta,
  • Τομέας Mlali,
  • Τομέας Mvuha.

Τμήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αγροτική Περιοχή Μορογκόρο, διοικητικά διαιρείται σε είκοσι πέντε Τμήματα (Wards):[2]

Εικόνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Χάριν της μετάφρασης, προτιμήθηκε να διατηρηθούν τα τμήματα με την Αγγλική-Σουαχίλι γραφή έναντι της Ελληνικής τους γραφής. Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι διότι ορισμένες ονομασίες δεν μπορούν να αποδοθούν 100% με την Ελληνική γραφή, π.χ. τόσο η Αγγλική-Σουαχίλι ονομασία Mkambalani όσο και η ονομασία Mkabalani, στα Ελληνικά γράφονται ως «Μκαμπαλάνι». Η αναγραφή λοιπόν της Αγγλικής-Σουαχίλι ονομασίας, μας βοηθά στη συγκεκριμένη περίπτωση, να δούμε ότι η Ελληνική ονομασία προφέρεται ως «Μ-κα-μ-μπα-λά-νι» και όχι ως «Μ-κα-μπα-λά-νι» (γιατί δεν είναι Mkabalani αλλά Mkambalani). Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, οπότε η παράλληλη παράθεση της Αγγλικής-Σουαχίλι ονομασίας, διευκολύνει στην Ελληνική ανάγνωση της ονομασίας. Επιπλέον, όπου υπάρχει ονομασία σε Ελληνική γραφή, παρατίθεται απαραιτήτως (εντός παρενθέσεως) και η Αγγλική-Σουαχίλι ονομασία, ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω, ο μη εξοικειωμένος (με τις Σουαχίλι ονομασίες) αναγνώστης.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Morogoro Region Socio-Economic Profile» (PDF). The Planning Commission, Dar es Salaam, and The Regional Commissioner's Office, Morogoro. 1997. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (pdf) στις 30 Μαΐου 2004. Ανακτήθηκε στις 17 Αυγούστου 2015. 
  2. 2,0 2,1 «2002 Population and Housing General Report: Morogoro: Urban». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Μαρτίου 2004. Ανακτήθηκε στις 17 Αυγούστου 2015. 
  3. «Organisations located in Morogoro Mjini District - Tanzania». African Development Information. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 17 Αυγούστου 2015.