Έρικ Μέγιερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Έρικ Μέγιερ
Ο Έρικ Μέγιερ με τους Dark Angel τον Μάιο του 2014
Πληροφορίες
Γέννηση23  Αυγούστου 1966
Λονγκ Μπιτς
ΚαταγωγήΗΠΑ
EίδοςSpeed Metal, Thrash Metal
ΙδιότητεςΜουσικός, Συνθέτης, Παραγωγός
Μουσικά όργαναΚιθάρα
Παρουσία1983 - σήμερα
ΣυμμετοχέςDark Angel, Hunger, Swine

Ο Έρικ Μέγιερ είναι κιθαρίστας της thrash metal μουσικής σκηνής, γνωστότερος ως μέλος του συγκροτήματος Dark Angel.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μέγιερ γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1966 στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια και μαθήτευσε στο "Downey High School" του Λος Άντζελες. Εκεί γνώρισε τον Τζιμ Ντάρκιν, τον Ντον Ντότι και τον Ρομπ Γιαν, με τους οποίους συνεργάστηκε στους Dark Angel.

Στους Dark Angel εντάχθηκε το 1984, συμμετέχοντας συνθετικά σε όλα τα τραγούδια του πρώτου τους δίσκου, "We Have Arrived". Δύο χρόνια μετά το πρώτο τους άλμπουμ ακολούθησε το "Darkness Descends", ένας από τους σημαντικότερους δίσκους του thrash metal με το συγκρότημα να περιοδεύει μαζί με μεγάλα ονόματα του χέβι μέταλ όπως οι Motörhead και οι Megadeth. Ακολούθησαν τα άλμπουμ "Leave Scars" (1989) και "Time Does Not Heal" (1991) όπως και το ζωντανά ηχογραφημένο "Live Scars", πριν το συγκρότημα διαλυθεί.

Μετά τη διάλυση των Dark Angel, ο Μέγιερ μαζί με τον τραγουδιστή Ρον Ράινχαρτ σχημάτισαν τους Hunger με τη συμμετοχή του μπασίστα Γκρεγκ Ρο και του ντράμερ Ρ. Ντ. Ντέιβις. Οι Hunger ηχογράφησαν ένα ντέμο, το 1993, για να διαλυθούν λίγο αργότερα.

Ο Μέγιερ συμμετείχε ως γκεστ στο "The Rotten Ways of Human Misery" των Blackthorn, ενώ έκανε και την παραγωγή του δίσκου. Το 1994, έκανε την παραγωγή και μίξη του "F.A.L." των μεξικανών Pactum, όπως και του "Cronicas de Dolor" των, επίσης μεξικανών Transmetal.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, ανακοινώθηκε η δεύτερη επανένωση των Dark Angel, χωρίς τον Μέγιερ στη σύνθεση τους. Ένα μήνα αργότερα, δημοσιεύθηκε βίντεο που έδειχνε το συγκρότημα να κάνει πρόβα με τον Μέγιερ, πλέον, να έχει ενταχθεί και να περιοδεύει μαζί τους το 2014.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

με τους Dark Angel[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλλες συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Blackthorn - The Rotten Ways of Human Misery (1992)
  • Hunger - The Official Demo Series Vol. 1 (1999)

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]