La Repubblica

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λα Ρεπούμπλικα
Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Τύποςημερήσια εφημερίδα
εφημερίδα
ΜορφήBerliner
ΙδιοκτήτηςGEDI Gruppo Editoriale
ΙδρυτήςΕουτζένιο Σκαλφάρι
ΕκδότηςGEDI Gruppo Editoriale
ΑρχισυντάκτηςCarlo Verdelli
Ίδρυση1976
Πολιτική τοποθέτησηcultural liberalism
Σοσιαλδημοκρατία
ΓλώσσαΙταλικά[1]
ΈδραΡώμη
ISSN0390-1076
2499-0817
[2]
OCLC642673598
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter

Η La Repubblica (προφέρεται: [Λα Ρεπούμπλικα]) είναι ημερήσια ιταλική εφημερίδα που χαρακτηρίζεται από μέτριες αριστερές απόψεις και ανταγωνίζεται σε κυκλοφορία την Corriere della Sera, η οποία είναι η δημοφιλέστερη στην Ιταλία.[3]

Η εφημερίδα ιδρύθηκε το 1976 από ανθρώπους που συνδέονταν με την εβδομαδιαία L'Espresso και τους εκδότες Κάρλο Καράτσιολο και Εουτζένιο Σκάλφαρι. Η La Republica δημιουργήθηκε ως σοσιαλιστική εφημερίδα, επικεντρωμένη στους αριστερούς φιλελεύθερους και υποστηρικτές του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Η αρχική της μορφή ήταν 20 σελίδες ειδήσεων και αναλυτικών άρθρων, τα οποία σκόπιμα δεν είχαν τμήματα για τον αθλητισμό και τις επιχειρήσεις.

Η εφημερίδα ανήκει στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Gruppo Editorials L'Espresso, που περιλαμβάνει επί του παρόντος το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της La Repubblica.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας είναι ο Βιτόριο Τζουκόνι, ο οποίος προηγουμένως εργάστηκε ως ανταποκριτής στη Μόσχα για την Corriere della Sera. Το Δεκέμβριο του 2008, η κυκλοφορία της εφημερίδας ξεπέρασε τα 556.000 αντίτυπα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]