Έσπερος Α.Ο.Π.Α. (καλαθοσφαίριση γυναικών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτό το λήμμα αφορά το τμήμα καλαθοσφαίρισης γυναικών του Έσπερου. Για τον ευρύτερο σύλλογο, δείτε: Έσπερος Α.Ο.Π.Α..
Έσπερος Α.Ο.Π.Α.
Ταυτότητα
Πλήρες όνομαΈσπερος Αθλητικός Όμιλος Παναγιάς Αλεξιώτισσας
ΊδρυσηΣύλλογος: 2004, πριν 20 έτη (2004)
Τμήμα: Άγνωστο
ΧρώματαΜαύρο & Κίτρινο          
ΈδραΚλειστό «Παναγία Αλεξιώτισσα»
ΠεριοχήΠαναγία Αλεξιώτισσα, Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα
ΔιεύθυνσηΔιασταύρωση οδών Λοχαγού Μενούνου 30 και Παπάγου, Τ.Κ. 26331, Πάτρα
Ιστότοποςesperosaopa.gr
Πρόσωπα
Πρόεδρος Κώστας Μαρλαφέκας
Έφορος Οδυσσέας Μπαλάσης
ΠροπονητήςΠέταρ Πέτροβιτς
Διοργανώσεις
ΔιοργανώσειςΑ2 Εθνική Κατηγορία
Κύπελλο Ελλάδος
2018-19Α'0ΕΣΚΑΗ → 1η
Διακρίσεις
Τίτλοι5 Πρωταθλήματα Αχαΐας-Ηλείας
Εμφανίσεις
Εντός
Εκτός
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook
Ενεργά τμήματα του Έσπερου Παναγιάς Αλεξιώτισσας
Μπάσκετ (Ανδρών) Μπάσκετ (Γυναικών)

Ο Έσπερος Αθλητικός Όμιλος Παναγιάς Αλεξιώτισσας, γνωστός και με τη συντομογραφία Έσπερος Α.Ο.Π.Α. αλλά και ως Έσπερος Πατρών, είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στη συνοικία Παναγία Αλεξιώτισσα της Πάτρας, στην Αχαΐα. Ιδρύθηκε επισήμως το 2004 και οι αθλητές του αγωνίζονται με χρώματα το μαύρο και το κίτρινο. Στο έμβλημά του απεικονίζεται ένα αστέρι και και ένα κλαδί ελιάς.

Το τμήμα γυναικείας καλαθοσφαίρισης του συλλόγου νομικά αποτελεί τμήμα ερασιτεχνικής άθλησης. Η αθλητική του έδρα είναι το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Παναγία Αλεξιώτισσα».[1] Διαθέτει ομάδα τόσο ενηλίκων γυναικών όσο και αθλητριών νεαρότερων ηλικιών.

Ιστορική αναδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ίδρυση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επίσημο έτος ίδρυσης του Έσπερου Παναγιάς Αλεξιώτισσας είναι το 2004. Προέκυψε από τη συγχώνευση του Έσπερου Πατρών (ίδρυση 1978) και του Α.Ο. Παναγιάς Αλεξιώτισσας (ίδρυση 1987).[2] Τα τμήματά του αγωνίζονται στα τοπικά Πρωταθλήματα Αχαΐας-Ηλείας.

Η λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 βρήκε τη γυναικεία ομάδα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του αντίστοιχου Πρωταθλήματός της. Την καθοδήγηση της ομάδας είχε την περίοδο αυτή για πρώτη φορά ο Βαγγέλης Φλωράτος. Αξιοσημείωτα το ρόστερ συνέθεταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία νεανίδες και κορασίδες, που ξεκίνησαν να μαθαίνουν το άθλημα στον ίδιο το σύλλογο.[3]

Την αγωνιστική περίοδο 2014-15 ο Έσπερος κατέκτησε εκ νέου το τοπικό Πρωτάθλημα, λαμβάνοντας το δικαίωμα να διεκδικήσει ένα από τα εισιτήρια που οδηγούσαν στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Στο Ειδικό Πρωτάθλημα Ανόδου, που έλαβε χώρα στο Μετς, τον Α' Όμιλο Νότου συνέθεσαν πέντε ομάδες και συγκεκριμένα οι Πρωταθλητές των Ενώσεων Αχαΐας & Ηλείας (Έσπερος), Χίου (Βούρειος), Σάμου (Κούρος), Δωδεκανήσου (Πήγασος Κρεμαστής) και Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας (Χαλκίδα). Οι σύλλογοι αγωνίστηκαν ο καθένας με όλους σε ένα γύρο (σύστημα πουλ). Ο πρωτοπόρος της τελικής κατάταξης θα κέρδιζε άμεσα την άνοδο στην Α2 Εθνική. Ο Έσπερος ολοκλήρωσε τη διαδικασία με 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με αποτέλεσμα να πετύχει το στόχο του προβιβασμού.[4][5] Προπονητής της ομάδας την περίοδο αυτή ήταν ο Φλωράτος με έφορο το Νίκο Κοτσώνη.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2015 ο πατρινός σύλλογος συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος, έχοντας τον Ίκαρο Καλλιθέας ως αντίπαλο. Ηττήθηκε εκτός έδρας με σκορ 65-41 με συνέπεια να αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού.[6][7] Σε ό,τι αφορά το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής της περιόδου 2015-16, ο Έσπερος δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της καθιέρωσης στην Κατηγορία, εφόσον η αποδόσεις του κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. Απέναντι σε 10 αντιπάλους, συγκέντρωσε μόλις 2 νίκες σε 20 αγωνιστικές, με συνέπεια να καταταγεί στην 9η (και τρίτη από το τέλος) θέση.[8][9]

Η λήξη της χρονιάς 2016-17 βρήκε την πατρινή ομάδα να έχει κατακτήσει και πάλι την κορυφή στο Πρωτάθλημα Αχαΐας-Ηλείας. Στο Ειδικό Πρωτάθλημα Ανόδου στην Α2 Εθνική, που έλαβε χώρα στο Μετς, τον Α' Όμιλο Νότου συνέθεσαν πέντε ομάδες και συγκεκριμένα οι Πρωταθλητές των Ενώσεων Αχαΐας & Ηλείας (Έσπερος), Κρήτης (Χανιά), Σάμου (Καρλόβασι), Δωδεκανήσου (Ανταγόρας Κω) και Αργολίδας & Κορινθίας (Δαναοί Άργους). Στο τουρνουά η πατρινή ομάδα κατέλαβε την 3η θέση με 2 νίκες και 2 ήττες, αποτυγχάνοντας να προβιβαστεί.[10][11]

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2017-18, ο Έσπερος επιβεβαίωσε την κυριαρχία του σε τοπικό επίπεδο πετυχαίνοντας μία ακόμη πρωτιά. Στο Ειδικό Πρωτάθλημα Ανόδου στην Α2 Εθνική, που έλαβε χώρα και πάλι στο Μετς, τον Α' Όμιλο Νότου συνέθεσαν πέντε ομάδες και συγκεκριμένα οι Πρωταθλητές των Ενώσεων Αχαΐας & Ηλείας (Έσπερος), Κρήτης (Αρκάδι), Λέσβου (Θησέας), Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας (Άρης Θήβας) και Αργολίδας & Κορινθίας (Ολυμπιάδα Άσσου-Λέχαιου). Πετυχαίνοντας 3 νίκες και 1 ήττα, οι πατρινές κατέλαβαν τη 2η θέση. Βάσει προγράμματος επρόκειτο να δώσουν αγώνα κατάταξης με το 2ο του άλλου Ομίλου Νότου, Αιγέα Χίου, για να καθοριστεί προτεραιότητα ανόδου σε περίπτωση που προέκυπταν κενές θέσεις. Ο Αιγέας αποχώρησε εθελοντικά, συνεπώς ο Έσπερος ονομάστηκε πρώτος επιλαχόν (χωρίς να αξιοποιηθεί η ευκαιρία εν τέλει). Στο τουρνουά καθοδήγησαν την ομάδα οι Πέταρ Πέτροβιτς και Αγγελική Φλογερά.[12][13]

Παρά τις προηγούμενες αποτυχίες του να ανέλθει στην Α2 Εθνική Κατηγορία, στον Έσπερο δόθηκε μία νέα ευκαιρία το επόμενο καλοκαίρι, όταν και πάλι αήττητος σε εννέα αγωνιστικές Πρωταθλητής Αχαΐας-Ηλείας, διεκδίκησε τον προβιβασμό μέσω του Ειδικού Πρωταθλήματος. Τον Α' Όμιλο Νότου συνέθεσαν οι Πρωταθλητές Αχαΐας & Ηλείας (Έσπερος), Κρήτης (Ο.Φ.Η.), Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας (Πρωτέας Σχηματαρίου), Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου (Άρις Καλαμάτας) και Χίου (Αιγέας). Ο Έσπερος ολοκλήρωσε το τουρνουά αήττητος εξασφαλίζοντας την επιστροφή του στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Καθήκοντα πρώτου προπονητή διατηρούσε τη χρονιά αυτή ο Πέταρ Πέτροβιτς.[14][15]

Περίοδοι σε εθνικές κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περίοδος Επίπ Κατηγορία Θέση Επιπ Αγώνες ΚΠ POf POu Κορυφαία Σκόρερ ΚΠ Κύπελλο Αγών Ευρωπαϊκές διοργανώσεις
2015-16 2 Α2 Εθνική 9 - 2-18 - - ? 1η - Α' Φάσης 1 - - -

Πρόσωπα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προπονητές
Εθν Ονοματεπώνυμο Θητεία
Βαγγέλης Φλωράτος
Πέταρ Πέτροβιτς

Τμήματα υποδομής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι ακαδημίες του Έσπερου Α.Ο.Π.Α. έχουν κατακτήσει στο παρελθόν τις ακόλουθες διακρίσεις:

Τμήμα Νεανίδων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την αγωνιστική περίοδο 2017-18 η ομάδα Νεανίδων του συλλόγου κατέκτησε το τοπικό Πρωτάθλημα Αχαΐας-Ηλείας.[16] Ακολούθως πέρασε επιτυχώς τη διαδικασία των Προκριματικών με προορισμό την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, το οποίο έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2018 στην Αιδηψό Εύβοιας.[17] Εκεί αντιμετώπισε σε σύστημα όλοι-με-όλους τις ομάδες: Παναθηναϊκό (Αττική), Π.Α.Ο.Κ. (Θεσσαλονίκη), Φάρο Κερατσινίου (Νότια Αττική), Ο.Φ.Η. (Κρήτη) και Πιερικό Αρχέλαο (Κεντρική Μακεδονία). Ολοκλήρωσε την παρουσία της στο τουρνουά με 2 νίκες και 3 ήττες, με αποτέλεσμα να καταταγεί στην 4η θέση.[18][19] Η αθλήτρια του συλλόγου Ευαγγελία Νάτσκου συμπεριλήφθη κατόπιν ψηφοφορίας των προπονητών στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.[20] Προπονητής της ομάδας ήταν ο Πέταρ Πέτροβιτς.

Τμήμα Κορασίδων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την αγωνιστική περίοδο 2014-15 η ομάδα Κορασίδων του Έσπερου κατέκτησε το τοπικό Πρωτάθλημα Αχαΐας-Ηλείας. Ακολούθως πέρασε επιτυχώς τη διαδικασία των Προκριματικών με προορισμό την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, το οποίο έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2015 στην Καλαμπάκα.[21] Εκεί αντιμετώπισε σε σύστημα όλοι-με-όλους τις ομάδες: Άρη Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη), Παναθηναϊκό (Αττική), Κρόνο Αγίου Δημητρίου (Νότια Αττική), Απόλλωνα Πτολεμαΐδας (Δυτική Μακεδονία) και Ηρόδοτο (Κρήτη). Ολοκλήρωσε την παρουσία της στο τουρνουά με 1 νίκη και 4 ήττες, με αποτέλεσμα να καταταγεί στην 5η θέση.[22][23] Προπονητής της ομάδας ήταν ο Γιάννης Μπαζίνας.

Την επόμενη χρονιά, 2015-16, η ομάδα Κορασίδων του Έσπερου κατέκτησε και πάλι το τοπικό Πρωτάθλημα. Στη συνέχεια πέρασε επιτυχώς τη διαδικασία των Προκριματικών με προορισμό την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το οποίο διεξήχθη τον Ιούνιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη.[24] Εκεί αντιμετώπισε σε σύστημα όλοι-με-όλους τις ομάδες: Παναθηναϊκό (Αττική), Πρωτέα Βούλας (Νότια Αττική), Π.Α.Ο.Κ. (Θεσσαλονίκη), Εργοτέλη (Κρήτη) και Απόλλωνα Πτολεμαΐδας (Δυτική Μακεδονία). Ο Έσπερος κατάφερε να συλλέξει 3 νίκες και 2 ήττες, τερματίζοντας στην 4η θέση ως άτυχος τριπλής ισοβαθμίας.[25][26][27] Η αθλήτριά του, Μαριλένα Λανταβού, ψηφίστηκε ως μέλος της κορυφαίας πεντάδας της διοργάνωσης.[28][29] Προπονητής του συλλόγου ήταν ξανά ο Μπαζίνας.

Την επόμενη περίοδο, 2016-17, ο σύλλογος της Πάτρας αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά Πρωταθλητής σε επίπεδο Κορασίδων. Στη συνέχεια πέρασε επιτυχώς τη διαδικασία των Προκριματικών με προορισμό την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το οποίο διεξήχθη τον Ιούνιο του 2017 στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας.[30] Εκεί αντιμετώπισε σε σύστημα όλοι-με-όλους τις ομάδες: Παναθηναϊκό (Αττική), Φάρο Κερατσινίου (Νότια Αττική), Άρη Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη), Τιτάνες Παλαμά (Θεσσαλία) και Ο.Φ.Η. (Κρήτη). Ο απολογισμός του Έσπερου ήταν 2 νίκες και 3 ήττες, ισοβαθμώντας με άλλες τρεις ομάδες. Βάσει των μεταξύ τους αποτελεσμάτων τοποθετήθηκε στην 4η θέση.[31][32] Προπονητής του συλλόγου ήταν ο Βαγγέλης Φλωράτος.

Την αγωνιστική περίοδο 2017-18 η ομάδα Κορασίδων του Έσπερου κατέκτησε και πάλι την κορυφή στο τοπικό της Πρωτάθλημα. Μέσω της διαδικασίας των Προκριματικών ανανέωσε την παρουσία της στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Η τελευταία έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2018 στο Τσοτύλι Κοζάνης.[33] Οι ομάδες που βρέθηκαν αντίπαλοι των πατρινών ήταν: Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Νότια Αττική), Π.Α.Ο.Κ. (Θεσσαλονίκη), Ιάσων Κολωνού (Αττική), Χανιά (Κρήτη) και Κεραυνός Αγίου Γεωργίου Γρεβενών (Δυτική Μακεδονία). Ο Έσπερος υπέστη πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες με συνέπεια να καταλάβει την 6η και τελευταία θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα.[34][35][36] Προπονητής του ήταν τη χρονιά αυτή ο Πέταρ Πέτροβιτς.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κλειστό Γυμναστήριο «Παναγία Αλεξιώτισσα»[νεκρός σύνδεσμος], πληροφορίες στον ιστότοπο Gipeda.gr.
  2. «Ιστορικό», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου.
  3. «Πρωταθλήτριες και οι γυναίκες του Έσπερου ΑΟΠΑ», άρθρο στον ιστότοπο TheBest.gr, 17 Μαΐου 2013.
  4. «Α2 Γυναικών: Ειδικό Πρωτάθλημα Ανόδου (Τελευταία αγωνιστική)», άρθρο στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, 28 Ιουνίου 2015.
  5. «Ειδικό Πρωτάθλημα Ανόδου Α2 Γυναικών: Στην Α2 ο Ο.Α. Χανίων», άρθρο στον ιστότοπο KritikoBasket.gr, 28 Ιουνίου 2015.
  6. «Κύπελλο Γυναικών 2015-2016: Ίκαρος Καλλιθέας - Έσπερος», στατιστικά αγώνα στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
  7. «Δράση στο Κύπελλο Γυναικών», άρθρο στον ιστότοπο BasketNet.gr, 23 Σεπτεμβρίου 2015.
  8. «Βαθμολογία και Αποτελέσματα Πρωταθλήματος Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών (Όμιλος Νότου) 2015-2016», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
  9. «Έπεσε η αυλαία στην Α2 Γυναικών», άρθρο στον ιστότοπο Sport24.gr, 10 Απριλίου 2016.
  10. «Ο Ανταγόρας Κω στην Α2 Γυναικών», άρθρο στον ιστότοπο της εφημερίδας «Δημοκρατική», 26 Ιουνίου 2017.
  11. «Τρεις ήττες για Αρίωνα στα μπαράζ», άρθρο στον ιστότοπο SportLesvos.gr, 27 Ιουνίου 2017.
  12. «Τα κορίτσια του Έσπερου έχασαν στις λεπτομέρειες την άνοδο στην Α2», άρθρο στον ιστότοπο MatchNews.gr, 24 Ιουνίου 2018.
  13. «Στην Α2 Νότου Αρκάδι και Πελάσγος», άρθρο στον ιστότοπο WBasket.gr, 25 Ιουνίου 2018.
  14. «Στην Α2 Γυναικών, Δαναός Άργους και Έσπερος Πατρών», άρθρο στον ιστότοπο Basketa.gr, 28 Ιουνίου 2019.
  15. «Α2 γυναικών: Ολοκληρώνεται το Ειδικό Πρωτάθλημα, άνοδος για Έσπερο Πατρών και Δαναό Άργους», άρθρο στον ιστότοπο KingSports.gr, 28 Ιουνίου 2019.
  16. «Έκαναν το 6×6 οι Νεάνιδες του Έσπερου - Μπαίνουν στο Πανεπαρχιακό», άρθρο στον ιστότοπο MatchNews.gr, 25 Μαρτίου 2019.
  17. «Πανελλήνιο Νεανίδων: Τελική Φάση στην Αιδηψό» Αρχειοθετήθηκε 2019-08-10 στο Wayback Machine., άρθρο στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, 10 Απριλίου 2018.
  18. «Πανελλήνιο Νεανίδων: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός» Αρχειοθετήθηκε 2019-08-10 στο Wayback Machine., άρθρο στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, 15 Απριλίου 2018.
  19. «Αήττητος πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός στις Νεάνιδες», άρθρο στον ιστότοπο Sport24.gr, 15 Απριλίου 2018.
  20. «Πανελλήνιο Νεανίδων: Τελετή λήξης» Αρχειοθετήθηκε 2019-08-10 στο Wayback Machine., άρθρο στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, 15 Απριλίου 2018.
  21. «Αρχίζει αύριο στην Καλαμπάκα το 26ο Πανελλήνιο Κορασίδων», άρθρο στον ιστότοπο Tsiotras.blogspot.com, 23 Ιουνίου 2015.
  22. «Πρωταθλήτριες Ελλάδος οι Κορασίδες του Άρη», άρθρο στον ιστότοπο Sport24.gr, 28 Ιουνίου 2015.
  23. «Πανελλήνιο Κορασίδων - Πρωταθλητής ο Άρης», άρθρο στον ιστότοπο MissMatchBasket.blogspot.com, 29 Ιουνίου 2015.
  24. «Πρεμιέρα αύριο στο 27o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων», άρθρο στον ιστότοπο Tsiotras.blogspot.com, 20 Ιουνίου 2016.
  25. «Πανελλήνιο Κορασίδων: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός», άρθρο στον ιστότοπο BillKara.blogspot.com, 25 Ιουνίου 2016.
  26. «Αήττητος πρωταθλητής Ελλάδας στις κορασίδες ο Παναθηναϊκός», άρθρο στον ιστότοπο Tsiotras.blogspot.com, 25 Ιουνίου 2016.
  27. «Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός στις κορασίδες», άρθρο στον ιστότοπο Sport24.gr, 26 Ιουνίου 2016.
  28. «Φινάλε στο Πανελλήνιο Κορασίδων» Αρχειοθετήθηκε 2019-08-10 στο Wayback Machine., άρθρο στον ιστότοπο BasketNet.gr, 25 Ιουνίου 2016.
  29. «Πολυτιμότερη παίκτρια η Πράπα - Πρώτη σκόρερ η Κριμίλη», άρθρο στον ιστότοπο Tsiotras.blogspot.com, 25 Ιουνίου 2016.
  30. ««Αυλαία» αύριο για την τελική φάση του 28ου Πανελλήνιου Κορασίδων», άρθρο στον ιστότοπο Tsiotras.blogspot.com, 27 Ιουνίου 2017.
  31. «Πρωταθλητής κορασίδων ο Παναθηναϊκός - Το πανόραμα του 28ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κορασίδων», άρθρο στον ιστότοπο BillKara.blogspot.com, 2 Ιουλίου 2017.
  32. «Πρωταθλητής Ελλάδος στις κορασίδες ο Παναθηναϊκός», άρθρο στον ιστότοπο Sport24.gr, 2 Ιουλίου 2017.
  33. «Πανελλήνιο Κορασίδων: Πρόγραμμα αγώνων Τελικής Φάσης» Αρχειοθετήθηκε 2019-06-08 στο Wayback Machine., άρθρο στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, 31 Μαΐου 2018.
  34. «Ανίκητος στις κορασίδες ο Κρόνος», άρθρο στον ιστότοπο Sport24.gr, 1 Ιουλίου 2018.
  35. «Το σήκωσαν αήττητες οι Κορασίδες του Κρόνου», άρθρο στον ιστότοπο WBasket.gr, 1 Ιουλίου 2018.
  36. «Πανελλήνιο Κορασίδων: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Κρόνος», άρθρο στον ιστότοπο SuperBasket.gr, 1 Ιουλίου 2018.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]