Τζόι Ραμόν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Τζόι Ραμον
Όνομα γέννησηςΤζοσεφ Ρος Χιούμαν
Γέννηση19  Μαΐου 1951[1]
Forest Hills[2]
Θάνατος15  Απριλίου 2001[3][4][5]
Νέα Υόρκη
ΚαταγωγήΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
EίδοςΠανκ ροκ
ΙδιότητεςΤραγουδιστής
Μουσικά όργαναΦωνητικά,ντραμς,κιθάρα
Παρουσία1964-2001
ΕπιρροέςBeatles,Stooges,Who
Ιστότοπος
http://www.joeyramone.com/

Ο Τζέφρι Ρος Χιούμαν (19 Μαΐου 1951   - 15 Απριλίου 2001), γνωστός ως Τζόι Ραμόν ήταν Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, και τραγουδιστής της punk rock μπάντας Ramones .

Πρώιμη ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τζόι Ραμόν στη δευτέρα τάξη δημοτικού το 1959 (κεντρο πισω)

Ο Τζόι γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1951, στο Queens της Νέας Υόρκης, στη Νέα Υόρκη, σε μια εβραϊκή οικογένεια. Οι γονείς του ήταν ο Charlotte ( πατρικό Mandell) και ο Noel Hyman. [6] Η οικογένεια κατοικούσε στο Forest Hills, Queens. [7] Μεγάλωσε με τον αδερφό του Mickey Leigh . Αν και ήταν χαρούμενος, ο Τζόι διαγνώστηκε στα 18 με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή .Οι γονείς του χώρισαν και μητέρα του παντρεύτηκε για δεύτερη φορά.

Ramones[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1974, ο Τζόι ίδρυσε το punk rock συγκρότημα Ramones με τους φίλους John Cummings και Douglas Colvin . Ο Colvin χρησιμοποιούσε ήδη το ψευδώνυμο "Dee Dee Ramone" και οι άλλοι υιοθέτησαν το ''RAMONE'' χρησιμοποιώντας ως επώνυμο: ο Cummings έγινε Johnny Ramone και ο Hyman έγινε Joey Ramone. Το όνομα "Ramone" προέρχεται από τον Paul McCartney : χρησιμοποίησε για λίγο το όνομα "Paul Ramon" κατά τη διάρκεια του 1960/1961, όταν οι Beatles ονομαζότουσαν Silver Beetles.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Joey Ramone στο Wikimedia Commons