Τζέσι Μέι Λι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζέσικα Μέι Λι
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση27  Αυγούστου 1995
Μπράιτον
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςReigate College
Identity School of Acting
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
ηθοποιός θεάτρου
ηθοποιός τηλεόρασης
ηθοποιός ταινιών
Περίοδος ακμής2018
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Τζέσι (ή αλλιώς Τζέσσικα) Μέι Λι είναι Βρετανίδα ηθοποιός[1]που έγινε ευρέως γνωστή χάρη στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην δημοφιλέστατη σειρά του Netflix "Σκιές κι Οστά". Έκτοτε η Τζέσι κατάφερε να εδραιωθεί στην ομάδα ηθοποιών του Netflix, συμμετέχοντας στην επερχόμενη ταινία της πλατφόρμας ονόματει "Havoc".

Πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τζέσσικα γεννήθηκε στο Μπρίστολ[2], προάστιο της Νοτιοδυτικής Αγγλίας μεγάλωσε όμως στο Ρέντχιλ της Αγγλίας. Ο πατέρας της είναι Κινέζος[3], γεννημένος και μεγαλωμένος στο Χονγκ Κονγκ, ωστόσο μετακόμισε στην Αγγλία θέλοντας να εξασκήσει το επάγγελμά του: την δικηγορία. Στην Αγγλία γνώρισε την μητέρα της Τζέσι, της οποίας το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί ωστόσο είναι γνωστή η βρετανική καταγωγή της. Η Τζέσικα μεγάλωσε στην Αγγλία μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό της, Τομ[4], κι όπως έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις δέχτηκε έντονο ρατσισμό για την ασιατική καταγωγή της.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τελειώνοντας το σχολείο η Τζέσι ξεκίνησε την ακαδημαϊκή της καριέρα στο Reigate κολλέγιο της Αγγλίας, σπουδάζοντας Γαλλική κι Ισπανική Φιλολογία[5]. Ωστόσο σύντομα κατάλαβε πως δεν την αντιπροσωπεύει αυτό το αντικείμενο, αποφασίζοντας να παρατήσει το πανεπιστήμιο. Το 2015 αποφάσισε να πάει σε σχολή υποκριτικής. Από εκείνη την στιγμή αναγνωρίστηκε το ταλέντο της αφού το 2019 έκανε την πρώτη της μεγάλη συμμετοχή στα αγγλικά θέατρα στην παράσταση "All about Eve"[6] ή στα ελληνικά " Όλα για την παραμονή". Τον Οκτώβρη του 2019 η Τζέσι ανακοίνωσε ότι θα πρωταγωνιστήσει στην σειρά "Σκιές κι Οστά" του Netflix,παίζοντας τον ρόλο της Alina Starkov.Η σειρά αγαπήθηκε από το κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο και η νεαρή ηθοποιός γνώρισε τεράστια φήμη. Πέρα από την δεύτερη σεζόν του "Σκιές κι Οστά" οι θαυμαστές της Τζέσι περιμένουν με ανυπομονησία και την επερχόμενη ταινία του Netflix "Havoc", στην οποία η ηθοποιός συμμετέχει.

Προσωπική Ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τζέσι συμμετέχει ενεργά στο κίνημα προστασίας του περιβάλλοντος και προσκαλεί τους ακόλουθούς της μέσω της γνωστής πλατφόρμας Instagram, να ενεργοποιηθούν επί του θέματος .Επιπλέον η Τζέσσικα είναι βίγκαν,γεγονός που συσχετίζεται άμεσα με τις οικολογικές της ευαισθησίες. Τέλος, η νεαρή ηθοποιός στις 15 Μαρτίου 2021 στο λογαριασμό της στο Instagram έκανε γνωστό ότι πάσχει με διαταραχή προσοχής το οποίο το έμαθε στα ενήλικά της χρόνια και της απάντησε πολλά ερωτήματα. Στην ίδια δημοσίευση, μάλιστα, αποκάλυψε πως ο σύντροφός της(του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί) πάσχει από αυτισμό.

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ταινίες
Έτος Όνομα σειράς Ρόλος
2018 Μαζί καπνίζουν(Together,they smoke) Ρόουζ
2019 Όλα για την παραμονή(All about Eve) Κλαούντια
2021 Τελευταίο βράδυ στο Σόχο(Last night in Soho) Λάρα
2022 Havoc Έλλι
επερχόμενο Kukeri -
Σειρές
Έτος Τίτλος Ρόλος Πληροφορίες
2018 Άγνωστοι(Stangers) - Συμμετοχή ενός επεισοδίου
2021 Σκιές κι Οστά Αλίνα Στάρκοφ πρωταγωνίστρια

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «'Where do I fit in?': Shadow and Bone star Jessie Mei Li on being mixed-race». South China Morning Post (στα Αγγλικά). 17 Απριλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2021. 
  2. «Jessie Mei Li». IMDb. Ανακτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2021. 
  3. «Where is Jessie Mei Li from?». PopBuzz (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2021. 
  4. «Who Are Jessie Mei Li Parents? Everything To Know About». Wiki Project (στα Αγγλικά). 8 Μαΐου 2021. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Νοεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2021. 
  5. «Jessie Mei Li Wiki, Age, Net Worth, Boyfriend, Family, Biography & More». TheWikiFeed (στα Αγγλικά). 30 Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2021. 
  6. «Who Are Jessie Mei Li Parents? Father and Mother Name Revealed». Heightzone (στα Αγγλικά). 23 Απριλίου 2021. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Νοεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2021.