Ρατζντάνι Ουνναγιάν Καρτριπάκχα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Έδρα 

Το Ρατζντάνι Ουνναγιάν Καρτριπάκχα, ή RAJUK (σε ακριβή μετάφραση: Αρχή Ανάπτυξης Πρωτεύουσας της Κυβέρνησης του Μπαγκλαντές) είναι Μπανγκλαντεσιανός δημόσιος οργανισμός που είναι υπεύθυνος για το συντονισμό της αστικής ανάπτυξης στην Ντάκα του Μπαγκλαντές.[1] Η RAJUK απαρτίζεται από διάφορους δημόσιους υπαλλήλους, πολεοδόμους, αστικούς διαχειριστές, μηχανικούς και αρχιτέκτονες.

Είναι το Εθνικό Επιτακτικό Συμβούλιο για το σχεδιασμό κτιρίων, κτημάτων και πόρων, κατανομή οικοπέδων, και εγκρίσεις κατασκευής τόσο από το δημόσιο όσο και από ιδιωτικούς φορείς. Χρησιμοποιεί τον Κανόνα Εταιρείας Βελτίωσης της Ντάκα (την Κατανομή της Γης) του 1969 και Την Πράξη Βελτίωσης της Πόλης του 1953, δημιουργημένες πριν την Ανεξαρτησία του Μπανγκλαντές.

Προγράμματα στέγασης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Κατοικημένη Περιοχή Τζιλμίλ[2]
  • Νέα Πόλη Πουρμπατσάλ

Δραστηριότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκτελεί κινήσεις εναντίον πολεοδομικών παραβάσεων στην Ντάκα. Αυτό είναι δύσκολο, καθώς η αστυνόμευση της παράνομης ανάπτυξη είναι περιορισμένη.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Islam, Md Asraful. «Rajdhani Unnayan Kartripakkha». Banglapedia. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουλίου 2015. 
  2. «Rajuk locates site for 3 new housing projects». archive.newagebd.net (στα Αγγλικά). New Age. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Αυγούστου 2017. Ανακτήθηκε στις 4 Αυγούστου 2017. 
  3. «Rajuk mows down shops in parking garages». The Daily Star. Ανακτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2016. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]