Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Νικαράγουας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Νικαράγουας
ΣυντομογραφίαFENIFUT
Ίδρυση1931
ΈδραΜανάγκουα
ΜέλοςCONCACAF (από 1961), UNCAF (από 1990) και FIFA (από 1950)
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Νικαράγουας (ισπανικά: Federación Nicaragüense de Fútbol, FENIFUT) είναι το ανώτατο διοικητικό όργανο όσον αφορά το άθλημα του ποδοσφαίρου στη Νικαράγουα. Είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και λειτουργία των εθνικών ομάδων ανδρών, γυναικών και νέων της Νικαράγουας. Διοργανώνει επίσης το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του ανώτατου επιπέδου ποδοσφαιρικής κατηγορίας της χώρας.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ως ημερομηνία ίδρυσής της θεωρείται η 3η Νοεμβρίου του 1931,[1] όταν συστάθηκε από την «Εθνική Επιτροπή Αθλητισμού» (Comisión Nacional de Deportes) με την ονομασία «Γενική Γραμματεία του Ποδοσφαίρου» (Secretaría General de Fútbol), ενώ ο Τόμας Κράνσο ανέλαβε πρώτος γενικός γραμματέας, με τον Κάρλος Πατσέκο Ροδρίγες ως βοηθό γραμματέα.

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 22 και 23 Ιουνίου του 1950, με τον Χοσέ Μπενίτο Ραμίρες γραμματέα της Εθνικής Επιτροπής Αθλητισμού, η Νικαράγουα έγινε δεκτή ως μέλος της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA). Το 1958 πήρε την ονομασία «Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Νικαράγουας» (Federación Nicaragüense de Fútbol).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. López, Mariano. Cien años de fútbol y pasión Αρχειοθετήθηκε 2017-04-11 στο Wayback Machine., El Nuevo Diario, edición del domingo 18 de marzo de 2007, sección El Deportivo. Managua, Nicaragua

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]