Νέοι Πράσινοι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Νέοι Πράσινοι
Ίδρυση2008
ΈδραΑθήνα
ΙδεολογίαΠολιτική οικολογία
Πολιτικό φάσμαΑριστερά
Ευρωπαϊκή προσχώρησηΟμοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πράσινων
Διεθνής προσχώρησηΠαγκόσμιοι Νέοι Πράσινοι
ΧρώματαΠράσινο
Ιστότοπος
neoiprasinoi.blogspot.gr
Πολιτικό σύστημα Ελλάδα
Πολιτικά κόμματα
Εκλογές

Οι Νέοι Πράσινοι είναι αυτόνομη πολιτική νεολαία, οικολογικά και πολιτικά ανήσυχων νέων, μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων.

Ιστορία και ιδεολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Νέοι Πράσινοι είχαν συσταθεί τον Ιανουάριο του 2008 από νεαρά μέλη των Οικολόγων Πράσινων και όχι από το ίδιο το κόμμα και παραμένουν μέχρι και σήμερα, μια μη κομματική πολιτική νεολαία, οικολογικά και πολιτικά ανήσυχων νέων, μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων.

Τον Ιούλιο του 2014, οι Νέοι Πράσινοι εισήλθαν σε μία μεταβατική περίοδο: Με μια προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, η οποία εξελέγη άμεσα από τα μέλη των Νέων Πράσινων, υλοποιήθηκαν οι οι αποφάσεις της 15ης Ιουλίου, μεταξύ των οποίων η θεσμοθέτηση των Νέων Πρασίνων ως μη κομματική πολιτική νεολαία στην Ελλάδα, όπως και τη σύνταξη του επίσημου Καταστατικού. Το πρώτο Συνέδριο των Νέων Πράσινων διεξήχθη στην Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου του 2014, και οι αποφάσεις του συμπεριέλαβαν μεταξύ άλλων την εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής με πλήρη θητεία.

Οι Νέοι Πράσινοι δραστηριοποιούνται στο πεδίο της πολιτικής οικολογίας, με βασικές αρχές την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, τη βιωσιμότητα της κοινωνίας, τις κοινωνικές ελευθερίες, τη μη βία, την ελεύθερη παιδεία, την ισονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Επιδιώκουν να αλλάξουν συνειδήσεις και συμπεριφορές στην καθημερινή ζωή. Να προωθήσουν τη συλλογική δημιουργία μέσω νέων μοντέλων κοινωνικών σχέσεων, πιο οικολογικών και πιο αλληλέγγυων.

Επιδιώκουν να διεκδικήσουν ως μέρος του πράσινου κινήματος και των άλλων κινημάτων ανθρώπινης χειραφέτησης να αλλάξουν οι πολιτικές επιλογές και προτεραιότητες.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]