Λουδοβίκος Ροδόλφος του Βολφενμπύτελ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λουδοβίκος Ροδόλφος
δούκας του Μπράουνσβαϊγκ-Λύνεμπουργκ
πρίγκιπας του Βολφενμπύτελ
Περίοδος1731 - 1735
ΠροκάτοχοςΑύγουστος Γουλιέλμος
ΔιάδοχοςΦερδινάνδος Αλβέρτος Β΄
Γέννηση22 Ιουλίου 1671
Θάνατος1 Μαρτίου 1735 (63 ετών)
ΣύζυγοςΧριστίνα Λουίζα του Έτινγκεν
ΕπίγονοιΕλισάβετ Χριστίνα
Καρλότα Χριστίνα
Αντουανέττα
ΟίκοςΓουέλφων
ΠατέραςΑντώνιος Ούλριχ
ΜητέραΕλισάβετ του Ολδεμβούργου
Commons page Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π  σ  ε )

Ο Λουδοβίκος Ροδόλφος (22 Ιουλίου 1671 - 1 Μαρτίου 1735) από τον Οίκο των Γουέλφων ήταν πρίγκιπας του Βολφενμπύτελ (1731-1735), που ήταν μέρος του δουκάτου του Μπράουνσβαϊγκ-Λύνεμπουργκ.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήταν ο μικρότερος γιος του Αντωνίου Ούλριχ, πρίγκιπα του Βολφενμπύτελ και της Ελισάβετ από τον Οίκο του Ολδεμβούργου, κόρης του Φρειδερίκου, δούκα του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Νόρμπουργκ.

Το 1690 έγινε υποστράτηγος του Λεοπόλδου Α΄ των Αψβούργων. Συνελήφθη σε μάχη στη Γαλλία και απελευθερώθηκε το ίδιο έτος. Τότε ο πατέρας του του παραχώρησε την κομητεία του Μπλάνκενμπουργκ. Το 1707 ο Λεοπόλδος Α΄ αναβάθμισε την κομητεία του σε πριγκιπάτο, έτσι έγινε πρίγκιπας πριν τον μεγαλύτερο αδελφό του Αύγουστο Γουλιέλμο.

Το 1714 απεβίωσε ο πατέρας του και τον διαδέχθηκε ο Αύγουστος Γουλιέλμος, που με τις δαπάνες του κατάστρεψε τα οικονομικά του πριγκιπάτου· αυτός απεβίωσε το 1731. Τον διαδέχθηκε ο Λουδοβίκος Ροδόλφος ως πρίγκιπας του Βολφενμπύτελ, που κατάφερε να αποκαταστήσει τα οικονομικά της επικράτειάς του.

Απεβίωσε το 1735 χωρίς άρρενες απογόνους και τον διαδέχθηκε ο εξάδελφός του Φερδινάνδος Αλβέρτος Β΄, πρίγκιπας του Μπέβερν, που είχε νυμφευτεί την κόρη του, Αντουανέτα Αμαλία.

Οικογένεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1690 νυμφεύτηκε τη Χριστίνα-Λουίζα, κόρη του Αλβέρτου-Ερνέστου Α΄, πρίγκιπα του Έτινγκεν-Έτινγκεν και είχε τέκνα:

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Louis Rudolph, Duke of Brunswick-Lüneburg της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).