Κάρμεν Σουλεϊμάν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κάρμεν Σουλεϊμάν
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
كارمن سليمان (Αραβικά)
Γέννηση7  Οκτωβρίου 1994
Ζαγαζίγ
ΚατοικίαΚάιρο
Χώρα πολιτογράφησηςΑίγυπτος
ΘρησκείαΧριστιανισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑραβικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑραβικά
ΣπουδέςEl Shorouk Academy
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
τραγουδίστρια
Περίοδος ακμής2004
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Κάρμεν Εσάμ Σουλεϊμάν (Αραβικά: كارمن عصام سليمان, γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1994 στο Ζαγκαζίγκ, Σαρκία, Αίγυπτος), γνωστή με το όνομα της σκηνής Κάρμεν Σολιμάν (Αραβικά: كارمن سليمان), είναι αιγυπτιακή τραγουδίστρια. Ο Σολιμάν κέρδισε την πρώτη σεζόν του Arab Idol το 2012 που μεταδόθηκε ζωντανά στο MBC, κερδίζοντας ένα συμβόλαιο ηχογράφησης με την Platinum Records. Μετά από εξαντλητικούς γύρους τηλεοπτικών αποκλεισμών, και κριτικών αξιολογήσεων από τους κριτές διασημοτήτων Ραγκέμπ Αλάμα, Νάνσυ Άτζραμ. και τον Αιγύπτιο μουσικό παραγωγό Χασάν Ελ Σαφέι, η Κάρμεν Σολίμαν υπερίσχυσε έναντι όλων των άλλων διαγωνιζόμενων για να γίνει ο πρώτος νικητής της επιτυχημένης σειράς στις 24 Μαρτίου 2012 με υψηλότερος αριθμός ψήφων. Το πρώτο της σινγκλ, "Kalam Kalam" κυκλοφόρησε στις 4 Μαρτίου 2013, φτάνοντας στο νούμερο 1 στα αιγυπτιακά τσαρτ και το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2014. Η Κάρμεν ακολούθησε με πολλά επιτυχημένα σινγκλ, συμπεριλαμβανομένων των "Akhbari" και "Azama Ala Azama "ένα τρίο με συναδέλφους διαγωνιζόμενους Idol, Dounia Batma και Youssef Arafat

Η Κάρμεν κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ "Kalam Kalam" στις 4 Μαρτίου 2013, και χάρισε την φωνή της στην Μοάνα για την αραβική μεταγλώττιση.

Ο Μάρτιος της Τέχνης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Talent Discovery Arab Idol στο MBC1, έχει φτάσει στο τελικό στάδιο και έχει αγωνιστεί για τον τίτλο εναντίον της Μαροκινής Ντούνια Μπάτμα. Η Αιγύπτια συμμετέχουσα Κάρμεν Σουλεϊμάν κέρδισε τον τίτλο του "Αραβικού Είδωλου" στην πρώτη του σεζόν, αφού κέρδισε το υψηλότερο ποσοστό ψήφων από το κοινό. Κέρδισε επίσης ένα συμβόλαιο για τη διαχείριση μιας επιχείρησης και την παραγωγή ενός άλμπουμ, και ένα συμβόλαιο για την εκπροσώπηση μιας εταιρείας αναψυκτικών. Της απονεμήθηκε το βραβείο Καλύτερης Φωνής κάτω των 16 ετών από το Ανώτατο Συμβούλιο Πολιτισμού στην Αίγυπτο.

Η Carmen Suleiman κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ "Akhbari" γραμμένο από τον Σαουδάραβα ποιητή Αμπντουλατίφ μπιν Αμπντουλάχ Αλ Σέιχ στις αγορές τον Φεβρουάριο του 2014. Το λεύκωμα χαρακτήρισε 12 τραγούδια και περιείχε τα διαφορετικά λυρικά χρώματα. Ενώθηκε επίσης με τη Ντούνια Μπάτμα και τον καλλιτέχνη Γιούσεφ Αραφάτ ηχογραφώντας το τραγούδι "Μεγαλείο στο Μεγαλείο" και κινηματογράφησε ένα βίντεο κλιπ που παρήγαγε η Platinum Records.

Το Kalam Kalam είναι το πρώτο τραγούδι της Κάρμεν, το οποίο κυκλοφόρησε στις 4 Μαρτίου 2013. Στο έργο κινουμένων σχεδίων της, η Κάρμεν Σόλομον ήταν υποψήφια για το ρόλο της Άννας στη Βασίλισσα του Χιονιού και κατέληξε να την δώσει στον Σαχρούκ Σαλά Αλ-Σαρίφ, ενώ η Κάρμεν Σουλεϊμάν έπαιξε τον μουσικό ρόλο της Μοάνα στην κλασική ταινία της Disney Moana.