Θησέας Λεχόβου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος "Θησέας" Λεχόβου (Α.Μ.Σ. Θησέας) ιδρύθηκε το 1926 ως αθλητικό και πολιτιστικό σωματείο με έδρα την κωμόπολη Λέχοβο Φλώρινας. Μεταπολεμικά πέρασε μια περίοδο αδράνειας. Η πυρπόληση του Λεχόβου από τους Γερμανούς το 1943 και η δύσκολη μεταπολεμική περίοδος δεν απέτρεψαν την αθλητική δραστηριότητα.

Επανιδρύθηκε το 1964 κυρίως ως ποδοσφαιρικό σωματείο. Από τη δεκαετία του '90 καλλιεργεί και το χάντμπολ και μάλιστα με επιτυχία, αφού αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική κατηγορία.

Ο Θησέας αποτελεί το μοναδικό αθλητικό σωματείο της κωμόπολης. Το όνομα του δόθηκε από το ψευδώνυμο ενός Λεχοβίτη μακεδονομάχου (καπετάν Θησέας). Έχει χρώματα πορτοκαλί και μπλε.

Τμήμα χάντμπολ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 ο Θησέας δημιούργησε τμήμα χάντμπολ, ρίχνοντας το βάρος στα τμήματα υποδομής αγοριών-κοριτσιών. Το άθλημα αυτό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Δυτική Μακεδονία και βρήκε ανταπόκριση στον κόσμο της κωμοπόλης.

Η ανδρική ομάδα του συλλόγου είναι η πιο δημοφιλής. Σύντομα άρχισε να ξεφεύγει από τα τοπικά πλαίσια και το 2006 κατέκτησε τον τίτλο στο περιφερειακό πρωτάθλημα και ανέβηκε στη Β΄ Εθνική. Το 2006-07 μετείχε στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής αλλά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Υποβιβάστηκε, τερματίζοντας στην τελευταία θέση. Όμως, συνέχισε να έχει υψηλούς στόχους. Το 2008 διεκδίκησε ξανά την άνοδό της στη Β΄ Εθνική, αλλά στον αγώνα μπαράζ για την άνοδο ηττήθηκε με 27-22 από τη "Δράμα 1986".

Ο Θησέας έχει ισχυρό τμήμα υποδομής στο χάντμπολ και το 2009 η εφηβική ομάδα έφτασε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, όπου τερμάτισε στην 8η θέση.

  • Ομάδα 2008
    • Προπονητής: Παναγιώτης Παπαζήσης.
    • Αθλητές: Μισιρλής, Ρισμάνης, Βαραδίνης, Μάρκου, Μπούτσης, Ρήστας, Φωλίνας, Αβραμίδης, Μουστάκας, Κάντσης, Παναγιωτίδης, Μάτλης, Τσάμος, Πλιούμπης,Δετσκας
    • .

Κλειστό Γυμναστήριο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τμήμα χάντμπολ στεγάζεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Λεχόβου, το οποίο είναι ολυμπιακών προδιαγραφών και έχει φιλοξενήσει διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις των Ομοσπονδιών Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, όπως τους Βαλκανικούς Αγώνες Χάντμπολ.

Τμήμα ποδοσφαίρου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα ποδοσφαίρου είναι το παλιότερο τμήμα του συλλόγου και λειτουργεί επισήμως από το 1964. Μετέχει με επιτυχία στο πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Φλώρινας, όπου συνήθως τερματίζει στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας. Έχει γήπεδο με χλοοτάπητα και φωτισμό, κατάλληλο για σοβαρή αθλητική δραστηριότητα. Από τον Θησέα ξεκίνησε την καριέρα του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Νόλης.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]