Ελιζαμπέτα Κανάλις

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ελιζαμπέτα Κανάλις
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Elisabetta Canalis (Ιταλικά)
Γέννηση12 Σεπτεμβρίου 1978 (39 ετών)
Σάσσαρι, Σαρδηνία
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Μιλάνου
Ιδιότηταηθοποιός[1], καλλιτεχνικό μοντέλο, τηλεοπτικός παρουσιαστής, showgirl, μοντέλο, ηθοποιός ταινιών και d:Q4009363
ΑδέλφιαΛουίτζι
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Ελιζαμπέτα Κανάλις (ιταλικά: Elisabetta Canalis), (γενν.12 Σεπτεμβρίου 1978, Σάσσαρι), είναι Ιταλίδα ηθοποιός, μοντέλο και παρουσιάστρια τηλεόρασης.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κανάλις γεννήθηκε στο Σάσσαρι της Σαρδηνίας το 1978. Ο πατέρας της, Τσέζαρε, είναι ένας ακτινολόγος στη Πανεπιστημιακή κλινική του Σάσσαρι, ενώ η μητέρα της, Μπρούνα, είναι δάσκαλα. Έχει έναν αδελφό τον Λουίτζι, ο οποίος είναι επίσης ένας ακτινολόγος και ο οποίος είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο στην Ελβετία. Η Κανάλις πήγε σχολείο στο Σάσσαρι, όπου παρακολούθησε την κλασική παιδεία, και στη συνέχεια μετακόμισε στο Μιλάνο για να σπουδάσει ξένες γλώσσες στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, αν και ποτέ δεν αποφοίτησε, επειδή άρχισε να εργάζεται ως χορεύτρια για το τηλεοπτικό κανάλι Canale 5 του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ηλικία 21 ετών.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ελιζαμπέτα Κανάλις ξεκίνησε σαν χορεύτρια για το τηλεοπτικό σόου Striscia la Notizia από το 1999 έως το 2002. Η Κανάλις είχε έναν δευτερεύοντα ρόλο στην ταινία Virgin Territory, που ήταν μια κωμωδία σε παραγωγή του Ρόμπερτο Καβάλι. Το 2005, αντικατέστησε την πολυάσχολη Μισέλ Χανζίκερ στο Love Bugs 2, στη δεύτερη σεζόν του Love Bugs.

Το 2009, αντικατέστησε την έγκυο Έλενα Σανταρέλι στην ιταλική έκδοση του Total Request Live, στο MTV Italia. Η Ελιζαμπέτα παρουσιάσε το Trofeo Birra Moretti το 2008, ένα καλοκαίρινο τουρνούα ποδόσφαιρου με την συμμετοχή της Νάπολι, Μίλαν και της Γιουβέντους.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κανάλις είχε κάνει έναν αρραβώνα με τον ιταλό ποδοσφαιριστή Κριστιάν Βιέρι και είχε επίσης μια σύντομη σχέση με τον σκηνοθέτη Γκαμπριέλ Μουτσίνο μετά το διαζύγιό του. Στη συνέχεια είχε μια σύντομη σχέση με ποδοσφαιριστή Ρετζινάλντο Ντα Σίλβα. Η Κανάλις είχε μια σχέση με τον Αμερικανό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ για δύο χρόνια πριν από τον χωρισμό τους, τον Ιούνιο του 2011. Στις 23 Νοεμβρίου 2011, η Κανάλις και ο Κλουνει ήταν μεταξύ των 200 μάρτυρών από το δικαστήριο του Μιλάνου στη δίκη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την κατηγορία ότι πληρώναν για να κάνουν σεξ με μια ανήλικη πόρνη (Ρούμπιγκέιτ). Το 2012, η Κανάλις είχε μια τριών μηνών σχέση με τον κωμικό ηθοποιό Steve-O.

Η Κανάλις παντρεύτηκε τον ορθοπεδικό χειρουργό Μπραίαν Πέρρι στις 14 Σεπτεμβρίου 2014, Κατά τη διάρκεια του γάμου, ο Ιταλός τραγουδιστής Ατζέι Αλτζέρο τραγούδησε μια έκδοση του Ave Maria σε διάλεκτο της Σαρδηνίας. Στις 29 Σεπτεμβρίου το 2015, γεννήθηκε η κόρη της, Σκάιλερ Εύα.

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. mymovies.it. 59435. Ανακτήθηκε στις 4  Απριλίου 2022.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]