Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 15: Γραμμή 15:
* [http://ergasianet.gr/ Επίσημη ιστοσελίδα]
* [http://ergasianet.gr/ Επίσημη ιστοσελίδα]


{{επέκταση}}
{{Πολιτική-επέκταση}}


[[Κατηγορία:Συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα]]
[[Κατηγορία:Συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα]]

Έκδοση από την 13:48, 22 Ιουλίου 2020

Το λογότυπο της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής.

Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) είναι ελληνική συνδικαλιστική παράταξη, η οποία συμμετέχει στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας. Πολιτικά πρόσκειται στη Λαϊκή Ενότητα.

Η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη του ΜΕΤΑ πραγματοποιήθηκε στις 15 και στις 16 Μαρτίου 2014 στο Σινέ Κεραμεικός της Αθήνας ως εξέλιξη της Αυτόνομης Παρέμβασης. Στην ιδρυτική συνδιάσκεψη εξελέγη το 71μελές γενικό συμβούλιο της παράταξης.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της παράταξης:[1]

Στόχος τής «ΜΕΤΑ» είναι η δημιουργία ενός μαζικού ταξικού πόλου, ο οποίος θα βάλει το στίγμα του σε μια πορεία ευθείας και άμεσης σύγκρουσης με τις λογικές συμβιβασμού, όπως αυτές υπάρχουν σήμερα εξαιτίας των μνημονιακών συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, και οι οποίες ουσιαστικά έχουν κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα να ακολουθεί τη μνημονιακή λαίλαπα, και όχι να στέκονται εμπόδιο, οι οποίες έχουν καθηλώσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Παραπομπές

  1. «Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή: το όνομα της Νέας Παράταξης». Αυτόνομη Παρέμβαση. 16 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 1 Μαΐου 2015. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι