Οικογένεια Κωστόπουλου: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 2: Γραμμή 2:
Η '''οικογένεια Κωστόπουλου''' είναι σημαντική οικογένεια, μέλη της οποίας διακρίθηκαν ως πολιτικοί και τραπεζίτες.
Η '''οικογένεια Κωστόπουλου''' είναι σημαντική οικογένεια, μέλη της οποίας διακρίθηκαν ως πολιτικοί και τραπεζίτες.


Η καταγωγή της οικογένειας είναι από την Σπεργχογεία [[Μεσσηνία|Μεσσηνίας]]. Το [[1916]] ο Ιωάννης Κωστόπουλος ίδρυσε την Τράπεζα Καλαμών που στη συνέχεια εξελίχθηκε στην Τράπεζα Πίστεως και στην σημερινή [[Alpha Bank]].<ref name="tovima.gr">[http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=138037 Αρραβώνας στη Σίφνο, γάμος στην Αθήνα], άρθρο της εφημερίδας "Το Βήμα"</ref> Κατά καιρούς μέλη της οικογένειας διετέλεσαν διοικητές της [[Εθνική Τράπεζα|Εθνικής Τράπεζας]] και υπουργοί.
Η καταγωγή της οικογένειας είναι από την [[Σπερχόγεια Μεσσηνίας]]. Το [[1916]] ο Ιωάννης Κωστόπουλος ίδρυσε την Τράπεζα Καλαμών που στη συνέχεια εξελίχθηκε στην Τράπεζα Πίστεως και στην σημερινή [[Alpha Bank]].<ref name="tovima.gr">[http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=138037 Αρραβώνας στη Σίφνο, γάμος στην Αθήνα], άρθρο της εφημερίδας "Το Βήμα"</ref> Κατά καιρούς μέλη της οικογένειας διετέλεσαν διοικητές της [[Εθνική Τράπεζα|Εθνικής Τράπεζας]] και υπουργοί.


== Μέλη ==
== Μέλη ==

Έκδοση από την 14:49, 26 Φεβρουαρίου 2020

Η οικογένεια Κωστόπουλου είναι σημαντική οικογένεια, μέλη της οποίας διακρίθηκαν ως πολιτικοί και τραπεζίτες.

Η καταγωγή της οικογένειας είναι από την Σπερχόγεια Μεσσηνίας. Το 1916 ο Ιωάννης Κωστόπουλος ίδρυσε την Τράπεζα Καλαμών που στη συνέχεια εξελίχθηκε στην Τράπεζα Πίστεως και στην σημερινή Alpha Bank.[1] Κατά καιρούς μέλη της οικογένειας διετέλεσαν διοικητές της Εθνικής Τράπεζας και υπουργοί.

Μέλη

  • Φώτιος Κωστόπουλος, έμπορος
  • Δάφνη Κωστόπουλου, ζωγράφος και κόρη του Γιάννη
  • Φίλιππος Κωστόπουλος, γιος του Γιάννη

Πηγές

  1. 1,0 1,1 1,2 Αρραβώνας στη Σίφνο, γάμος στην Αθήνα, άρθρο της εφημερίδας "Το Βήμα"