Bo (ράπερ): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 30: Γραμμή 30:
==Μουσική Καριέρα==
==Μουσική Καριέρα==


'''Τα Πρώτα Χρόνια-Συμμετοχές σε δίσκους
'''Τα Πρώτα Χρόνια-Συμμετοχές σε δίσκους'''

'''
Το ’96 έκανε την <<είσοδό του» στην στην [[Δισκογραφία|ελληνική δισκογραφία]]. Η συμμετοχή του σε κομμάτι και ντουέτο με τον [[Steve Wonder]] στο «Look Around», όπως και η διασκευή του «Temple of the king» των [[Rainbow]],ήταν από τις σημαντικότερες στην καριέρα του. Το 1998 συμμετέχει στην παραγωγή των [[Goin' Through]] στο CD (συμβόλαιο τιμής).Την ίδια περίοδο, συνεργάζεται(μαζί με τους [[Goin' through]]) με το [[Γιώργος Μαζωνάκης|Γιώργο Μαζωνάκη]],στο τραγούδι <<Θέλω να γυρίσω στα παλιά>> και με την [[Άλκηστις Πρωτοψάλτη|Άλκηστη Πρωτοψάλτη]] για το τραγούδι <<Οι ψυχές>>. Ο Bo στην συνέχεια συνεργάζεται με τον [[Γιώργος Αλκαίος|Γιώργο Αλκαίο]], και κάνουν μαζί 3 δίσκους.
Το ’96 έκανε την <<είσοδό του» στην στην [[Δισκογραφία|ελληνική δισκογραφία]]. Η συμμετοχή του σε κομμάτι και ντουέτο με τον [[Steve Wonder]] στο «Look Around», όπως και η διασκευή του «Temple of the king» των [[Rainbow]],ήταν από τις σημαντικότερες στην καριέρα του. Το 1998 συμμετέχει στην παραγωγή των [[Goin' Through]] στο CD (συμβόλαιο τιμής). Την ίδια περίοδο, συνεργάζεται (μαζί με τους [[Goin Through]]) με το [[Γιώργος Μαζωνάκης|Γιώργο Μαζωνάκη]], στο τραγούδι <<Θέλω να γυρίσω στα παλιά>> και με την [[Άλκηστις Πρωτοψάλτη|Άλκηστη Πρωτοψάλτη]] για το τραγούδι <<Οι ψυχές>>. Ο Bo στην συνέχεια συνεργάζεται με τον [[Γιώργος Αλκαίος|Γιώργο Αλκαίο]], και κάνουν μαζί 3 δίσκους.


'''2005-Ο πρώτος προσωπικός δίσκος'''
'''2005-Ο πρώτος προσωπικός δίσκος'''


Το 2005 αποφασίζει και κάνει το πρώτο του προσωπικό CD και το ονομάζει <<Bo Η Επαφή>> στο οποίο συμμετέχουν φίλοι του όπως ο [[Γιώργος Αλκαίος]], η [[Καλομοίρα]], η [[Shaya]]. Το CD περιέχει 15 tracks σε Ελληνικούς και Αγγλικούς στίχους με [[Rhythm and blues|RnB]], [[Hip hop|Hip - hop]] , [[Oriental]] και [[Ροκ]] στοιχεία.
Το 2005 αποφασίζει και κάνει το πρώτο του προσωπικό CD και το ονομάζει <<Bo Η Επαφή>> στο οποίο συμμετέχουν φίλοι του όπως ο [[Γιώργος Αλκαίος]], η [[Καλομοίρα]] και η [[Shaya]]. Το CD περιέχει 15 tracks σε Ελληνικούς και Αγγλικούς στίχους με [[Rhythm and blues|RnB]], [[Hip hop|Hip - hop]] , [[Oriental]] και [[Ροκ]] στοιχεία.


'''2006-2009'''
'''2006-2009'''

Έκδοση από την 14:17, 9 Αυγούστου 2014

Ο Χαράλαμπος (γενν. 1975), γνωστός με το όνομα Bo, είναι Έλληνας ράπερ, πρώην μέλος των Goin' Through.

Βο
ΨευδώνυμοBo
Γέννηση1975
Γερμανία
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
Ιδιότηταράπερ
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΤραγούδι, χορός,
Καλλιτεχνικά ρεύματαHip Hop, R&B,

Βιογραφία

Ο Bo είναι γεννημένος στη Γερμανία ενώ η καταγωγή του είναι από την Θεσσαλονίκη. Στα 13 του επέστρεψε στην Ελλάδα με τη μητέρα του και την κατά 2 χρόνια μικρότερη αδερφή του ενώ οι γονείς του χώρισαν ένα χρόνο μετά. Ο Bo έμεινε μαζί με την αδερφή του στο πατρικό τους στη Θεσσαλονίκη και είχαν τη βοήθεια του παππού και της γιαγιάς τους. Παράτησαν το σχολείο στο γυμνάσιο γιατί έπρεπε να εργαστούν. Το 1992 ξεκίνησε να δουλεύει στο Σκορπιό στη Θεσσαλονίκη ως χορευτής, χορογράφος και ράπερ, ενώ το 1996 αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα χωρίς χρήματα και χωρίς να έχει κάπου να μείνει.

Μουσική Καριέρα

Τα Πρώτα Χρόνια-Συμμετοχές σε δίσκους

Το ’96 έκανε την <<είσοδό του» στην στην ελληνική δισκογραφία. Η συμμετοχή του σε κομμάτι και ντουέτο με τον Steve Wonder στο «Look Around», όπως και η διασκευή του «Temple of the king» των Rainbow,ήταν από τις σημαντικότερες στην καριέρα του. Το 1998 συμμετέχει στην παραγωγή των Goin' Through στο CD (συμβόλαιο τιμής). Την ίδια περίοδο, συνεργάζεται (μαζί με τους Goin Through) με το Γιώργο Μαζωνάκη, στο τραγούδι <<Θέλω να γυρίσω στα παλιά>> και με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη για το τραγούδι <<Οι ψυχές>>. Ο Bo στην συνέχεια συνεργάζεται με τον Γιώργο Αλκαίο, και κάνουν μαζί 3 δίσκους.

2005-Ο πρώτος προσωπικός δίσκος

Το 2005 αποφασίζει και κάνει το πρώτο του προσωπικό CD και το ονομάζει <<Bo Η Επαφή>> στο οποίο συμμετέχουν φίλοι του όπως ο Γιώργος Αλκαίος, η Καλομοίρα και η Shaya. Το CD περιέχει 15 tracks σε Ελληνικούς και Αγγλικούς στίχους με RnB, Hip - hop , Oriental και Ροκ στοιχεία.

2006-2009

Στη συνέχεια, ο Bo κάνει χρυσούς και πλατινένιους δίσκους φίλων του όπως ο Νότης Σφακιανάκης, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Νίκος Μακρόπουλος, η Καλομοίρα, η Δέσποινα Βανδή με Φοίβο στο «Come Along Now>>και πολλά άλλα. Συνάμα, παρεβρήσκεται μαζί του, ο ράπερ Coolio σε live του στη Θεσσαλονίκη όπου τραγούδησαν μαζί on stage. Ακολουθούν τα Lives με τον φίλο του Jay-Z, με τον οποίο δημιουργεί ένα video clip παρασκευάζοντας το τραγούδι του <<Around The World>>. Παράλληλα κάνει μια ακόμη συμμετοχή με την Άννα Βίσση στο Remix του Valentino στο κομμάτι «οι τσούλες», διασκεύαζει το «απόψε λέω να μην κοιμηθούμε» σε R&B ρυθμό.

2010 Το 2010, ο Bo παράγει σε συνεργασία με τον Stan καλοκαιρινό hit «Θα ‘θελα». Τον χειμώνα του ίδιου έτους, συνεργάζεται με την Χριστίνα Σάλτη για το τραγούδι <<Κάνε με να τρελαθώ>>.

2011 Το καλοκαίρι του 2011 συνεργάζεται σε ένα καλοκαιρινό hit με την Χριστίνα Σάλτη στο τραγούδι <<Πιο Κοντά>>.Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου συμμετέχει μαζί με την Χρύσπα στο κομμάτι <<Είσαι Αστέρι>>.

2012

Τον Απρίλιο του 2012 κάνει μία συμμετοχή μαζί με την Ιουλία Καλλιμάνη για το <<20 χρονών>>.

2013

Το 2013, παράγει σε συνεργασία με την Shaya το καλοκαιρινό Hit <<Καλοκαίρινη Καρδιά>>.

Επίσης το 2013 παράγει σε συνεργασία με την τραγουδίστρια The Mode, βγάζοντας στην αγορά το νέο hit <<Πως το λένε>>

2014 Το καλοκαίρι του 2014, συνεργαζέται με την Melis Kar για το νέο καλοκαιρινό Hit <<Gitti Gitti>>

Τον Ιούνιο του 2014, συνεργάζεται με τον τραγουδιστή Στέφανο Δημοσθένους και να κυκλοφορήσει το hit <<Σε θέλω ξανά>>

Αλμπουμ

<<Bo Η Επαφή>>(NRG Records & Universal Music,2005)

Πηγές

http://www.music.net.cy/easyconsole.cfm/page/artist_viewer/artist_id/672

http://www.kleisetrapezi.gr/artist_5323_rapper-bo.html

http://www.musiccorner.gr/nees_kyklof/05/bo.html

http://www.ishow.gr/personBio.asp?guid=CE7595AB-F0F4-4757-B237-A71D5BD568F7

http://www.music.net.cy/easyconsole.cfm/page/read/n_id/12504

http://www.tlife.gr/Article/NEWS/0-9-12352.html