Καλιφά Σανκαρέ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Xaris333 (συζήτηση | συνεισφορές)
Costas78 (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Ο Costas78 μετακίνησε τη σελίδα Πάπα Χαλίφα Σανκαρέ στη Καλίφα Σανκαρέ
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 19:31, 31 Ιανουαρίου 2013

Ο Πάπα Καλίφα Σανκαρέ (γενν. 15 Αυγούστου 1984) είναι ποδοσφαιριστής από την Σενεγάλη, ο οποίος αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Άρη. Γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ, και είναι κεντρικός αμυντικός.

Καριέρα

Ο Σανκαρέ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την γαλλική US Boulogne ως κεντρικός αμυντικός την περίοδο 2005-2006 και 2006-2007. Κατόρθωσε να φτάσει τις 32 συμμετοχές και να πετύχει 2 γκολ. Παρ' όλα αυτά δεν μπόρεσε να δείξει τις δυνατότητες του λόγω και του νεαρού της ηλικίας του, αλλά και των λίγων ευκαιριών που του δινόταν.

Την επόμενη σεζόν μεταγράφηκε στην βελγική S.V. Zulte Waregem, η οποία προερχόταν από την πρώτη τους έξοδο στην Ευρώπη την προηγούμενη σεζόν (κατόρθωσαν, μάλιστα, να φτάσουν μέχρι τους 32 του UEFA, αλλά έχασαν από την Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ). Εκείνη την σεζόν είχε μόνο 13 συμμετοχές, σκοράροντας 1 γκολ. Στο τέλος της σεζόν, δόθηκε δανεικός στην βελγική K.V. Oostende, η οποία συμμετείχε στην δεύτερη κατηγορία. Για ακόμα μια φορά δεν διέπρεψε, αφήνοντας ακόμη μια ευκαιρία να πάει χαμένη. 12 συμμετοχές και 2 γκολ ο απολογισμός. Με το τέλος της σεζόν επέστρεψε στην Zulte Waregem, μόνο για να ξαναφύγει ως δανεικός για την εξίσου βελγική R.A.E.C. Mons. Εκεί κατάφερε να φτάσει τις 34 συμμετοχές και να πετύχει δύο γκολ.

Τον Ιούλιο του 2010, ο Σανκαρέ και η Zulte Waregem συμφώνησαν με τον Ολυμπιακό Βόλου σε διετές συμβόλαιο. Ο Ολυμπιακός Βόλου, βλέποντας την καλή πορεία πού είχε ο Σανκαρέ στην R.A.E.C. Mons, έσπευσε να τον κάνει δικό της. Χρειαζόταν επειγόντως ένα φθηνό στόπερ που θα βοηθήσει την ομάδα στην πρώτη της χρονιά στην Α' Εθνική μετά από 20 χρόνια. Αργότερα αποδείχτηκε μία από τις καλύτερες μεταγραφές πού πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Βόλου. Εξαιρετική πορεία με 30 συμμετοχές και 4 γκολ, έφτασε να είναι υποψήφιος για MVP τού ελληνικού πρωταθλήματος και να μπει μέσα στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος. Αυτή είναι και η καλύτερη χρονιά του. Η συνολική εικόνα του Σανκαρέ έκανε μεγάλους συλλόγους της Ελλάδας, όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς να ενδιαφερθούν για την απόκτηση του. Οι ιθύνοντες της ομάδος, όμως, αρνούνται να τον παραχωρήσουν, μιας και τώρα αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας. Το 2011 μεταπήδησε στον Άρη Θεσσαλονίκης.

Ομάδες

Ομάδα Χώρα Χρονιά
U.S Boulogne Γαλλία 2005-2007
S.V Zulte Waregem Βέλγιο 2007-2008
K.V Oostende Βέλγιο 2008
R.A.E.C Mons Βέλγιο 2009-2010
Ολυμπιακός Βόλου Ελλάδα 2010-2011
Άρης Θεσσαλονίκης Ελλάδα 2011-2012

Εξωτερικές Πηγές