Κίμτσι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Προσθήκη: cy:Kimchi
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 39: Γραμμή 39:
*[http://kimchi.kfri.re.kr/html_en/html/kimchi_01.htm Korea Food Research Institute]
*[http://kimchi.kfri.re.kr/html_en/html/kimchi_01.htm Korea Food Research Institute]


[[Κατηγορία:Κορέα]]
[[Κατηγορία:Κορεατικη κουζίνα]]


[[ar:كيمتشي]]
[[ar:كيمتشي]]

Έκδοση από την 09:03, 30 Νοεμβρίου 2010

Στην κορεάτικη κουζίνα Kimchi ονομάζεται κάθε ένα από τα παραδοσιακά πιάτα λαχανικών τουρσί και καρυκευμάτων που αποτελούν τα πιο διαδεδομένα ορεκτικά (banchan) στη Νότια Κορέα. Το Kimchi φτιάχνεται με baechu (λαχανο), ενώ συνδυάζεται με άλλα συστατικά για να δημιουργήσει νέα πιάτα όπως το kimchi jjigae και το τηγανητό ρύζι kimchi (kimchi bokkeumbap).


Ιστορία

Αρχαιο Kimchi

Αναφορές στο kimchi μπορούν να βρεθούν πριν από 3001 χρόνια. Το δωδέκατο αιώνα προστέθηκαν σε αυτό διάφορα άλλα καρυκεύματα, δημιουργώντας γεύσεις όπως η γλυκόξινη, και χρώματα όπως το λευκό και το πορτοκαλί. Στη σύγχρονη εποχή, το κύριο καρύκευμα για τα περισσότερα kimchi είναι μια συρραφή από κόκκινες πιπεριές τσίλι.

Ποικιλίες Kimchi

Dongchimi, gulgimchi (kimchi with additional oyster) and other banchan

Το Kimchi στις βόρειες περιοχές της Κορέας έχουν λιγότερο αλάτι, καθώς και λιγότερο κόκκινο τσίλι. Στο Kimchi των νότιων τμήματων της Κορέας, όπως στο Jeolla-do και στο Gyeongsang-do, χρησιμοποιούν αλάτι, πιπεριές τσίλι και myeolchijeot (γαύρος που έχει υποστεί ζύμωση) ή saeujeot (αλμυρές γαρίδες), και διάφορες σάλτσες ψαριών, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούν στη Νοτιανατολική Ασία. Στη Σεούλ χρησιμοποιούν το συνήθως το saeujeot ως συνοδευτικό συστατικό των πιάτων με Kimchi.


Λευκό kimchi

Το Λευκό kimchi (baek kimchi) είναι απο λαχανο. Δεν περιέχει πιπέρι τσίλι και δεν είναι πικάντικο. Το λευκό dongchimi (με ραπανάκι) αποτελείται ένα παράδειγμα kimchi που δεν είναι πικάντικο.

Φωτογραφιες

Αλλες συνδέσεις

  • [1] korea.net
  • [2] KOREA-ELLADA.blogspot.com

Πρότυπο:Cookbook