Μανιάκι Μεσσηνίας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: Το Μανιάκι Μεσσηνίας μικρό χωριό σήμερα ,στο παρελθόν υπήρξε λημέρι και πέρασμα κλεφτών και αρμα...
 
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|16|02|2010}}
Το Μανιάκι Μεσσηνίας μικρό χωριό σήμερα ,στο παρελθόν υπήρξε λημέρι και πέρασμα κλεφτών και αρματωλών μαζί με τα άλλα χωριά της περιοχής (Παπαφλέσσα ,Κοντογόνι,Φλεσσιάδα ,Ποταμιά ,Πλατανόβρυση , Βούταινα κλπ.)Αποτελούν το νότιο μέρος των Κοντοβουνίων και κοντά στο χωριό στον λόφο Αμυγδαλίτσα έγινε η μάχη στο Μανιάκι στην θέση Ταμπούρια μεταξύ του Παπαφλέσσα με 300 παλληκάρια και του Τουρκοαιγύπτιου πολέμαρχου Ιμπραήμ στις 20 Μαίου 1825. Στην μάχη έπεσε ο Παπαφλέσσας με τα περισσότερα παλληκάρια του , δίνοντας το έναυσμα της οργάνωσης και αντίστασης στους υπόλοιπους Έλληνες στον αγώνα για την Ελευθερία της πατρίδας.
Το '''Μανιάκι Μεσσηνίας''', μικρό χωριό σήμερα, στο παρελθόν υπήρξε λημέρι και πέρασμα κλεφτών και αρματωλών μαζί με τα άλλα χωριά της περιοχής (Παπαφλέσσα , Κοντογόνι, Φλεσσιάδα, Ποταμιά, Πλατανόβρυση, Βούταινα κλπ.) Αποτελούν το νότιο μέρος των Κοντοβουνίων και κοντά στο χωριό στον λόφο Αμυγδαλίτσα έγινε η μάχη στο Μανιάκι στην θέση Ταμπούρια μεταξύ του Παπαφλέσσα με 300 παλληκάρια και του Τουρκοαιγύπτιου πολέμαρχου Ιμπραήμ στις 20 Μαίου 1825. Στην μάχη έπεσε ο Παπαφλέσσας με τα περισσότερα παλληκάρια του , δίνοντας το έναυσμα της οργάνωσης και αντίστασης στους υπόλοιπους Έλληνες στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

{{χωριό-επέκταση}}

Έκδοση από την 09:55, 16 Φεβρουαρίου 2010

Το Μανιάκι Μεσσηνίας, μικρό χωριό σήμερα, στο παρελθόν υπήρξε λημέρι και πέρασμα κλεφτών και αρματωλών μαζί με τα άλλα χωριά της περιοχής (Παπαφλέσσα , Κοντογόνι, Φλεσσιάδα, Ποταμιά, Πλατανόβρυση, Βούταινα κλπ.) Αποτελούν το νότιο μέρος των Κοντοβουνίων και κοντά στο χωριό στον λόφο Αμυγδαλίτσα έγινε η μάχη στο Μανιάκι στην θέση Ταμπούρια μεταξύ του Παπαφλέσσα με 300 παλληκάρια και του Τουρκοαιγύπτιου πολέμαρχου Ιμπραήμ στις 20 Μαίου 1825. Στην μάχη έπεσε ο Παπαφλέσσας με τα περισσότερα παλληκάρια του , δίνοντας το έναυσμα της οργάνωσης και αντίστασης στους υπόλοιπους Έλληνες στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας.