Α.Σ. Αχιλλέας Καμαρών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ

Α.Σ. Αχιλλέας Καμαρών
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Σύλλογος Αχιλλέας Καμαρών
ΠροσωνύμιοΠράσινοι Αθάνατοι
Ίδρυση1961
ΈδραΚαμάρες Αχαΐας, Ελλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό Στάδιο Καμαρών
ΠρόεδροςΓεώργιος Σκανδαμης
ΠροπονητήςΦώτης Φιτσιαλος
ΠρωτάθλημαΒ τοπικό ερασιτεχνικό
Πρώτη εμφάνιση

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αχιλλέας είναι αθλητικός σύλλογος στο χωριό Καμάρες στον Δήμο Αιγιαλείας της Αχαΐας. Έχει τμήματα ποδοσφαίρου , καλαθοσφαίρισης και αγωνίζεται στο δημοτικό στάδιο Καμαρών το οποίο διαθέτει και κλειστό γυμναστήριο. Χρώματα της ομάδας είναι το πράσινο και άσπρο.

Ποδόσφαιρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυπελλούχος Αχαΐας 2008

Ιδρύθηκε το 1961 και την ίδια χρονιά πήρε μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας. Σε δύο μόλις χρόνια ανεβαίνει στην Β΄κατηγορία και από τότε μέχρι σήμερα δεν ξανά έπαιξε ποτέ στην Γ΄κατηγορία.

Το 1966 έφτασε στους 32 του Κυπέλλου Ελλάδος όπου και αποκλείστηκε από την Παναχαΐκή με 5-2. Την ίδια χρονιά τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος χάνοντας το στον αγώνα με τον Ναυπακτιακό Αστέρα, αν νικούσε θα διεκδικούσε την άνοδο στην Β΄εθνική σε αγώνες μπαράζ με πρωταθλητές άλλων νομών[1].

Το 1967 παίζει για πρώτη φορά στην Α΄κατηγορία μέχρι το 1973 για να επιστρέψει ξανά το 1985. Παραμένει τρία χρόνια αλλά λόγω αναδιάρθρωσης υποβιβάζεται στην Β΄κατηγορία. Το 2006 κατακτά το πρωτάθλημα Β΄κατηγορίας και το 2007 αυτό της Α΄και ανεβαίνει στην Δ΄εθνική όπου αγωνίστηκε για τέσσερις περιόδους μέχρι το 2011.

Έχει συμμετάσχει σε δύο τελικούς του Κυπέλλου Αχαΐας, ο πρώτος το 1986 όπου έχασε με 8-2 από το Πάτραι. Ο δεύτερος το 2008 όπου και κατέκτησε το κύπελλο νικώντας στα πέναλτι τον Αχαιό Σαραβαλίου με 4-3, η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού έληξε με 1-1 και η παράταση με 2-2. Στον δεύτερο τελικό δεν φόρεσε το παραδοσιακό του χρώμα (πράσινο) αλλά φόρεσε κόκκινες φανέλες για γούρι[2].

Το 2010 συγχωνεύτηκε, απορρόφησε, με τον Εθνικό Αιγίου που αγωνιζόταν στο τοπικό, αλλάζοντας μόνο το όνομα σε Αχιλλέας/Εθνικός Αιγιάλειας και κρατώντας τα ίδια χρώματα και έδρα. Βέβαια ακόμα δεν ξέρουμε αν έγινε η συγχώνευση για τον απλούστατο λόγο ότι για την Ποδοσφαιρική Ένωση Αχαΐας ακόμα και σήμερα, στα τοπικά πρωταθλήματα που αγωνίζεται η ομάδα, δηλώνεται στα φύλλα αγώνος ως ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ.

Από τον Αχιλλέα πέρασαν παίκτες που είχαν κάνει καριέρα σε ομάδες Α΄εθνικής, όπως οι Αποστόλης Δρακόπουλος (Ολυμπιακός), Χάρης Καρασαβίδης (Παναθηναϊκός) και ο Χρήστος Μικές (ΑΕΚ, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Πανηλειακό, Χαλκηδόνα, Ατρόμητο και Βέροια).

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φιναλίστ:1986
  • Κύπελλο εφήβων Αχαΐας  : 1986, 1993
  • Πρωταθλητής Β΄κατηγορίας  : 1996, 2000, 2006

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυπελλούχος Αχαΐας 2008

Καλαθοσφαίριση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αχιλλέας στην καλαθοσφαίριση διατηρεί τμήματα αντρών, γυναικών και εφήβων, παίδων , κορασίδων. Τα τμήματα καλαθοσφαίρισης αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα χωρίς εθνικές διακρίσεις.

Πρωταθλήτρια ομάδα το 2008 - 09 στην Β Κατηγορία ΕΣΚΑ-Η με το απόλυτο σε νίκες 24 - 0. Πρωταθλήτρια επίσης το 2009 - 10 στην Α2 ΕΣΚΑ-Η με ρεκόρ 23 - 1. Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου συμμετέχει στην Α1 ΕΣΚΑ-Η την περίοδο 2010 - 11.

Το 2010 το τμήμα συγχωνεύτηκε με τον Ήφαιστο Αιγίου και μετονομάστε σε Αχιλλέας/Ήφαιστος .

Αναφορές-Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Βασιλείου Οικονομόπουλου, Πατρινό αθλητικό πανόραμα, Πάτρα 1995
  2. Εφημερίδα Η Ημέρα, ανακτήθηκε 27 Μαρτίου 2008]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πρόγραμμα τελικού κυπέλλου Αχαΐας 2007-08