Warlord

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Warlord
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες
Μουσικά είδηHeavy metal
Παρουσία1980 - 1986, 2002, 2011 - σήμερα
Δισκογραφική εταιρείαMetal Blade Records, Drakkar Records
ΜέληΟυίλιαμ Τσάμις
Μαρκ Ζόντερ
Φίλιπ Μπινό
'Νικόλας Λεπτός
Πρώην μέληΝτέιβ Γουότρι
Νταϊάν Κόρναρενς
Τζακ Ρούκερ
Ρικ Κάνινχαμ
Γιόακιμ Κανς
Ρικ Άντερσον
Ιστότοπος
http://www.truemetal.org/warlord/

Οι Warlord είναι αμερικάνικο heavy metal συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια το 1980 και μετά τη διάλυση του το 1986, έχει επανενωθεί δύο φορές και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Warlord σχηματίστηκαν από τον κιθαρίστα Μπιλ Τσάμις και το ντράμερ Μαρκ Ζόντερ, με κύριες επιρροές βρετανικά hard rock και heavy metal συγκροτήματα όπως οι Rainbow, οι Angel Witch και οι Jethro Tull.

Το 1982, εντάχθηκαν στη δισκογραφική εταιρεία Metal Blade Records, συμμετέχοντας στη συλλογή "Metal Massacre II" του Μπράιαν Σλάγκελ με το τραγούδι "Lucifer's Hammer", όπως και στο τρίτο μέρος της ένα χρόνο αργότερα με το "Mrs. Victoria". Μέσα στο 1983 κυκλοφόρησε το ΕΡ "Deliver Us", με τον Τζακ Ρούκερ στα φωνητικά και τη Νταϊάν Κόρναρενς στα πλήκτρα.

Το συγκρότημα πραγματοποίησε τη μοναδική του συναυλία στο Raymond Theater της Ουάσιγκτον. Η εμφάνιση αυτή ηχογραφήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού και κυκλοφόρησε στο άλμπουμ "And The Cannons Of Destruction Have Begun...", τον Οκτώβριο του 1984. Στη συγκεκριμένη κυκλοφορία συμμετείχε ο μπασίστας Ντέιβ Γουότρι και ο τραγουδιστής Ρικ Κάνινχαμ, ο οποίος αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα από τον Ρικ Άντερσον.

Η αστάθεια και η εμπορική αποτυχία, ώθησαν το συγκρότημα στη διάλυση το 1986. Τα μέλη του σχήματος ασχολήθηκαν με άλλα πρότζεκτ, με τον Ζόντερ να γίνεται μέλος των Fates Warning και τον Τσάμις να σχηματίζει τους Lordian Guard με τη σύζυγο του, Βιντόν Ρίμενσνάιντερ στα φωνητικά.

Οι Warlord επανενώθηκαν το 2002 με τον τραγουδιστή των Hammerfall, Γιόακιμ Κανς στο μικρόφωνο, τον Τσάμις να ηχογραφεί την κιθάρα και το μπάσο και τον Ζόντερ τα τύμπανα. Αποτέλεσμα αυτής της σύνθεσης ήταν το "Rising Out Of The Ashes" και έδωσαν τις πρώτες τους συναυλίες στο φεστιβάλ του "Wacken", με μέλη του ιταλικού συγκροτήματος Black Jester.

Το συγκρότημα μπήκε στον πάγο για αρκετά χρόνια, μέχρι που το 2011 ανακοινώθηκε ότι επέστρεψαν στο στούντιο με τον μπασίστα Φίλιπ Μπινό και τον Ρικ Άντερσον να γυρίζει στα φωνητικά. Το 2013, εμφανίστηκαν ως πρώτο όνομα στο φεστιβάλ "Keep it True" της Γερμανίας, ακολουθούμενο από δύο εμφανίσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.[1]

Το Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησε ο δίσκος "The Holy Empire", λαμβάνοντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές.[2]

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, ανακοινώθηκε ότι ο Κύπριος τραγουδιστής Νικόλας Λεπτός των Arrayan Path αναλαμβάνει τα φωνητικά του συγκροτήματος. Ο Μπιλ Τσάμις δήλωσε ότι "ηχητικά θα ταιριάζει περισσότερο στο επικείμενο, βαρύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος".[3] Λίγους μήνες αργότερα, ο Μπινό αντικαταστάθηκε προσωρινά από τον Γκάρι Γουέρκαμπ για τις ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος, λόγω υποχρεώσεων του πρώτου με τους Shadow Gallery.[4]

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ανακοινώθηκε μέσω της Frontiers Records ότι το συγκρότημα ετοιμάζει το επόμενο του άλμπουμ, με πιθανή κυκλοφορία μέσα στο 2018.[5]

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]