Wardruna

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Wardruna
Είδος τέχνηςΝορδική παραδοσιακή μουσική, Νεοπαραδοσιακή μουσική και Ambient
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Οι Wardruna είναι νορβηγικό μουσικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 2003 από τον Εϊνάρ Σέλβικ μαζί με τους Gaahl και Lindy Fay Hella[1]. Εκτελούν μουσικές παραστάσεις με σκανδιναβικές πολιτιστικές και εσωτερικές παραδόσεις με σκανδιναβικά παραδοσιακά όργανα και άλλες πηγές ήχου όπως τα δέντρα, οι βράχοι, το νερό και οι δαυλοί[2].

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε πέντε άλμπουμ, τα τρία πρώτα βασίζονται σε νορβηγικούς ρούνους, το τέταρτο βασίζεται στις ρήσεις του Odin από τη Völuspá και άλλες αρχαίες νορβηγικές πηγές. Το όνομα Wardruna σημαίνει «ο φύλακας των μυστικών» ή «εκείνη που ψιθυρίζει»[3].

Σημειώσεις παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Wardruna - An In Depth Interview With Brilliant Norwegian Band With Viking Roots Music» (στα αγγλικά). Louder Than War. 2013-08-23. http://louderthanwar.com/wardruna-an-interview-with-brilliant-norwegian-band-with-viking-roots-music-who-play-london-in-oct/. Ανακτήθηκε στις 2017-08-02. 
  2. «About Wardruna». Wardruna.com. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2016. 
  3. «Interview: Wardruna – Secrets of the Runes». www.wardruna.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Φεβρουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 19 Μαρτίου 2021.