Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Kostisl

BILL1 (συζήτησησυνεισφορές)

Kostisl Καλησπέρα και πάλι, δεν νομίζω ότι είναι σωστή η δημιουργία λημμάτων στα οποία είναι ταυτιζόμενες σύγχρονες και ιστορικές βουλγαρικές,μητροπόλεις, καθώς αντιστοίχως έχουν ανήκουν στο Πατριαρχείο κ την Εξαρχία γι' αυτό και προτείνω διαίρεση των αυτών λημμάτων. BILL1 (συζήτηση) 23:45, 2 Ιουνίου 2024 (UTC)

Kostisl (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα. Όχι, όταν οι Μητροπόλεις ταυτίζονται ως όνομα και δικαιοδοσία, δεν έχει νόημα να κάνουμε χωριστό λήμμα για κάθε ιστορική τους περίοδο, ανάλογα με την υπαγωγή τους. Με αυτή τη λογική, θα πρέπει να κάνουμε χωριστό λήμμα για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης όταν υπαγόταν στη Ρώμη, ξεχωριστό για μετά που ανήκει στην Κωνσταντινούπολη και χωριστό πάλι ενδεχομένως για σήμερα που διοικείται απότ ην Εκκλησία της Ελλάδος. Είναι λάθος ο συλλογισμός σας. Η Μητρόπολη Φιλιππουπόλεως, Νευροκοπίου κλπ, είναι ενιαίες οντότητες και το κάθε λήμμα παρουσιάζει όλη την ιστορική διαδρομή τους.

BILL1 (συζήτησησυνεισφορές)

Kostisl Όταν ένα χωριό περνούσε από την Ελληνική Μητρόπολη Μελενίκου στην αντίστοιχη Βουλγαρική της περιοχής, πού έδρευε η αντίστοιχη μητρόπολη δεν γνωρίζω και αν και το έθετα σε εθνική βάση σχετικά με τις μητροπόλεις, οι αντίστοιχες βικιπαίδειες σε άλλες γλώσσες παρατηρώ πως έχουνε πράγματι λήμματα. BILL1 (συζήτηση) 01:30, 4 Ιουνίου 2024 (UTC)

Kostisl (συζήτησησυνεισφορές)

Παράδειγμα;

Απαντήστε στο "Μητροπόλεις Βουλγαρίας"