Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:MARKELLOS

Οσελότος (συζήτησησυνεισφορές)

Φίλε Μάρκελλε, επεκτείνοντας το λημμα «Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας Ρόδου» (ξερεις, το παθος μου για το βολεϊ), ανοιξα και το λημμα «Δήμος Καλλιθέας Ρόδου» για να κατατοπιστω καλυτερα. Στο τελος της παραγραφου, η προταση: «Έδρα του ήταν το Φαληράκι.», φανταστηκα οτι αναφερόταν στην πολη-κρατος Ιαλυσού. Επειδη το υποκειμενο παραμένει η πολη-κρατος (κι ας βρισκεται 2 προτασεις πισω), αλλαξα την πρόταση σε «Έδρα της ήταν το Φαληράκι.»

Μετα την παρεμβαση σου: «Έδρα του δήμου ήταν το Φαληράκι.», το εψαξα περισσοτερο, αφου υπηρξα ο "ηθικός αυτουργός" του μπλεξιματος. Ποιανού Δήμου ηταν πρωτευουσα το Φαληράκι; Του Δήμου Καλλιθέας; Οχι, αφου η πρωτευουσα του ηταν οι Καλυθιές. Του αρχαιου Δήμου; Ή τελικά της πολης-κρατους Ιαλυσού, οπως καταλαβα αρχικα; Στις 2 εγκυκλοπαιδειες που εχω (Ελευθερουδάκη / Πάπυρος - Λαρούς - Μπριτάννικα) δεν βρηκα κατι σχετικο, και επειδη δεν ειμαι ιστορικος, δεν ξερω που αλλού να απευθυνθω. Στο λήμμα Ιαλυσός η παραπομπη Νο 10, που αναφερεται στους αρχαιους ροδιακους δημους, δεν υπαρχει πλεον στο διαδικτυο.

Ειδα στο ιστορικο του λημματος οτι ησουν εσυ ο δημιουργός του, και η σχετικη αναφορα υπαρχει ηδη απο την αρχικη δημοσιευση του λημματος. Επομενως απο καπου θα αντλησες τη σχετικη πληροφορια. Ασε που νομιζω οτι εισαι Ροδίτης, αρα κατι παραπανω θα ξερεις. Γι αυτο θα σε παρακαλουσα να το διευκρινησεις για να μην υπαρχει αυτη η ασαφεια.

Επισης ως διαχειριστης, καλο θα ηταν να βγαλεις την επισημανση περι μη υπαρξης παραπομπων, αφου το λήμμα έχει ηδη παραπομπη.

Παμε τωρα και στο λημμα «Ιαλυσός#Ονομασία». Εντοπισα 2 λαθη, προφανως εκ παραδρομης:

  • «Αρκετές μεταγενέστερες πηγές την αναφέρουν με δύο σίγμα (π.χ. Ιαλυσός),...» Υποθετω οτι η παρενθεση επρεπε να ειναι: (π.χ. Ιαλυσσός), δηλαδη με 2 "σ".
  • «Εμφανίζεται μερικές φορές και με τόνο στην προπαραλήγουσα (π.χ. Ιαλυσός)...» Παλι εδω η παρενθεση θα επρεπε να ειναι: (π.χ. Ιάλυσος)

Αν εχω δικιο, πες μου να τα διορθωσω.

Με εκτιμηση, και παντα για το καλο της Βικιπαιδειας,

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Όχι δεν είμαι Ροδίτης. Το Φαληράκι ήταν η έδρα του δήμου Καλλιθέας. Η σήμανση για έλλειψη παραπομπών δεν χρειάζεται να βγει από διαχειριστή. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δεν πρέπει να βγει. Χρειάζονται κι άλλες παραπομπές. Για την Ιαλυσό έχει δίκιο. Το π.χ. δεν είμαι απλά σίγουρος ότι χρειάζεται στις παρενθέσεις. Καλή συνέχεια.

Οσελότος (συζήτησησυνεισφορές)

Φίλε [[Χρήστης:MARKELLOS|Μάρκελλε]], ευχαριστω για την απαντηση. Το λημμα [[Ιαλυσός]] το εφτιαξα. Όσον αφορά στο λημμα [[Δήμος Καλλιθέας Ρόδου]], νομιζω καταλαβα τι συμβαινει. Το Φαληράκι ηταν έδρα του Δήμου επι Ιταλικής κατοχης. Βρηκα δυο πηγές που αναφερουν ως εδρα του Καποδιστριακού δήμου τις Καλυθιές. Επειδη ως Αιγαιοπελαγίτης (Νάξος) εχω καποια ευαισθησια με το Αρχιπέλαγος, και επειδη οταν μπαινω (εστω και τυχαια) σε καποιο λημμα, θελω να το διορθωνω, θα κανω μια επεμβαση στο λημμα (με παραπομπες και πηγές) και αν διαφωνεις, μπορεις φυσικα να το διορθωσεις.

Με εκτιμηση.